Recensie Elefun van Hasbro

Naam:

Elefun van Hasbro

Producent: Hasbro
Adviesprijs: €29.99
Leeftijdscategorie: Vanaf 3 jaar

Verkooptekst fabrikant: Elefun blaast de vlindertjes de lucht in. Vang zoveel mogelijk vlindertjes in je eigen vangnetje om te winnen.
Klopt dit: Ja, de olifant blaast de vlindertjes in de lucht welke je vervolgens op kunt vangen met één van de vangnetjes. Helaas duurt het spel erg kort!

Recensie Elefun van Hasbro:

Elefun van HasbroElefun is een olifant die werkt op 4 batterijen. Stop de vlinders in de olifant en zet de olifant aan waarna de olifant de vlinders uit zijn slurf omhoog blaast. De bedoeling is om met één van de vangnetjes zoveel mogelijk vlinders te vangen. Degene met de meeste vlinders in het netje heeft gewonnen.

Het klinkt allemaal erg leuk en dat is het ook. Echter… Elefun heeft twee grote minpunten:
1) De vlinders worden erg snel door de olifant uit de slurf geblazen waardoor het spel na ongeveer 25 seconden is afgelopen;
2) Bijna iedere keer blijven er enkele vlinders in de slurf hangen waardoor niet iedere vlinder mee doet aan het spel.

Voor kinderen die hun aandacht moeilijk ergens bij kunnen houden is het een plus dat het spel snel is afgelopen. Voor ieder ander kind is het te snel afgelopen en moeten alle vlinders weer verzameld worden om het spel opnieuw te spelen.
Voor de advies verkoopprijs van €29,99 verwacht je dat een spel langer duurt dan een halve minuut. Ook valt het enorm tegen dat bij ieder spel een paar vlinders blijven hangen. Voor deze verkoopprijs mag je veel beter verwachten.

Gelukkig zijn kinderen enorm blij wanneer de vlinders uit de slurf worden geblazen en hoor je vrolijke kreten wanneer ze dit voor het eerst zien. Wanneer je het niet erg vindt om vaak de olifant opnieuw te vullen is het een aardig spel en kinderen vinden het prachtig. Helaas vind ik één van de twee minpunten – een spel duurt ongeveer 25 seconden – te zwaar wegen in combinatie met de hoge verkoopprijs, om dit spel met een ruime voldoende te beoordelen. Elefun van Hasbro waardeer ik daarom met een magere zes.

Waardering door SpeelgoedMagazine.nl: 6/10

Dit vind je misschien ook leuk...