Nederlandse spelontwikkelaar naar Kickstarter

Tetteretet van SensalotIn een volle markt waar ruim duizend nieuwe spellen per jaar bijkomen is creativiteit en doorzettingsvermogen een vereiste. De Nederlandse spelontwikkelaar Sensalot is hier een schoolvoorbeeld van. Met een vindingrijk idee en een solide testcase probeert Sensalot nu via Kickstarter.nl budget bij elkaar te sprokkelen om het spel daadwerkelijk te kunnen produceren en het bij de grote winkelketens in het assortiment te krijgen. Daarom gaat deze Nederlandse spelontwikkelaar naar Kickstarter.

Het spel idee
Zo’n twee jaar geleden zagen de eigenaren van Sensalot dat de interesse van hun kinderen in een spelletje kwartet vrij snel verdween. Als bedenkers van zintuiglijke spellen ontstond er een spontane brainstorm sessie: welk zintuig kun je aan kwartet toevoegen en hoe kun je er een eigen draai aan geven?
Tijdens deze sessie ontstond het idee voor het geluid spel ‘Tetteret’. Tetteret is kort gezegd een spelletje Kwartet met dierengeluiden. Als de bedenkers van dit spel over Tetteret vertellen zien ze meestal een grote glimlach ontstaan bij de aandachtige luisteraars. Wanneer ze vervolgens het spel uitleggen en vertellen dat iedere speler een dier is en je dus twee dierengeluiden moet maken om een kaart te vragen, horen ze vrijwel direct: ‘Dat spel wil ik hebben!’.

Marktonderzoek
Om te kunnen produceren moet er goed marktonderzoek gedaan worden. Daarom is er besloten een test-oplage te produceren van 100 spellen welke allemaal vrij snel verkocht waren. Omdat een oplage van 100 stuks erg prijzig is, ging het de producent niet om de winst bij de verkopen van deze test-oplage. De producent wilde weten of mensen het spel daadwerkelijk zouden kopen. De testcase is dus geslaagd!

Obstakels voor produceren
Het ontwikkelen en daarna ook uitgeven van een nieuw spel is vrij lastig. Met de vele releases van ruim duizend spellen per jaar dien je over een flink marketingbudget te beschikken. Wanneer je dit niet hebt wordt het vrij lastig, hoe goed je idee ook is.
Spellen worden vaak gemaakt met traditionele drukmethoden, waardoor het pas loont om spellen te produceren met een grote oplage. Het produceren van 1.000 stuks is daardoor vaak veel te duur en niet rendabel. Daarom moet er nog groter geproduceerd worden wat weer grote risico’s met zich meebrengt zoals hoge voorraden, zonder dat je nog maar 1 spel verkocht hebt.
Grote winkelketens durven het niet aan om een pre-order te plaatsen, ondanks dat je een positief marktonderzoek kunt overleggen. Daarbij wordt er door deze winkelketens ook verwacht dat er fors geïnvesteerd wordt in marketing.

Investeerders
Om dit allemaal te financieren kun je leningen afsluiten bij banken, maar momenteel worden leningen voor dit soort prachtige projecten niet snel meer verstrekt. Een andere manier is het vinden investeerders via een fundraiser zoals Kickstarter.com. Hierdoor nemen de investeringsrisico’s sterk af en de te produceren aantallen van een spel kunnen beter worden afgestemd op de markt.
Sensalot heeft daarom besloten om via Kickstarter.com het kapitaal bij elkaar te krijgen voor dit fantastische project. Iedereen kan dus mee investeren in het nieuwe spel Tetteret. Een spel wat alles in zich heeft om een blijvertje te worden in de internationale spellenwereld.

Wanneer jij ook mee wilt investeren in Tetteret kun je dat hier doen: Kickstarter voor Tetteret!
Wil je een eerder door Sensalot ontwikkeld spel kopen? Dan kan dat hier in de webshop van Sensalot.

Zodra Tetteret op de markt gelanceerd wordt, vind je natuurlijk hier op SpeelgoedMagazine.nl de eerste speelgoed recensie over Tetteret!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Dit vind je misschien ook leuk...