PlayStation 4 gewilder dan Xbox One?

PS4 ControllerVolgens onderzoeksbureau IDC wordt de nog uit te brengen Playstation 4 van Sony een stuk populairder dan de Xbox One van Microsoft. De belangrijkste reden volgens dit gerenommeerde bureau is de aanzienlijk lagere adviesprijs voor de Playstation 4.

Voorkeur game console
Niet alleen IDC voorspelt dat de Playstation 4 meer zal worden verkocht dan de Xbox One. Uit een online poll van Reuters blijkt dat de deelnemers, ruim 26%, een voorkeur hebben voor de Playstation4 ten opzichte van de Xbox One. De Xbox One krijgt 15% van de stemmen.

Aan deze online poll deden ruim 1297 mensen waarvan het merendeel nu in bezit is van een Xbox 360. En dat is opvallend. De bezitters van een Xbox 360 kiezen dus voor de Playstation 4. Komt dit door minder goede ervaringen met de Xbox 360 of is het toch de verkoopprijs zoals IDC aangeeft?

Pluspunten PS4
Een rondvraag bij gamers en pre-testers levert o.a. op dat de PS4 controller beter in de hand ligt en de verwachting is dat er geen prijsstijging voor games zal zijn ten opzichte van games voor de Playstation 3. Ook schijnt de PS4 een stuk sneller te zijn dan de Xbox One.

De release voor de PS 4 staat gepland voor 29 november 2013.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Dit vind je misschien ook leuk...