Buiten Speelgoed

Kinderfiets - Buiten SpeelgoedWat is er met mooi weer nu leuker voor een kind dan buiten spelen? Precies! Om buiten te spelen hoef je helemaal geen duur buitenspeelgoed aan te schaffen, een simpele bal of stoepkrijt kan al voldoen. Natuurlijk zijn er ook de meest geavanceerde speeltoestellen verkrijgbaar. Graag gaan wij in dit artikel verder in op de verschillende soorten buiten speelgoed wat verkrijgbaar is.

Leuk en goedkoop Buiten Speelgoed

Niet al het buitenspeelgoed is duur. Voor slechts een euro kun je bij diverse speelgoedwinkels al een bak stoepkrijt kopen of een leuke bellenblaas. Jonge kinderen (2+) kunnen zichzelf hier uren mee vermaken. Wat ook niet duur in de aanschaf is en waar buiten mee gespeeld kan worden zijn de volgende buiten speelgoed artikelen:

– voetbal
– springtouw
– emmertje + schepje
– skippybal
– vliegers
– badminton- of tennis-setje
– basketbal

Gebruik je fantasie en de fantasie van je kind en je kunt genoeg ontdekken om mee te spelen voor weinig geld.
Kijk voor meer inspiratie bij het buitenspeelgoed van Speelgoedwinkel Lazy Lama.

Duurder Buiten Speelgoed

In deze categorie vallen de geavanceerdere producten zoals skates, steps, fietsen en speeltoestellen. De iets oudere kinderen kunnen zich hier goed mee vermaken, maar zelfs de wat jongere peuters kunnen lang spelen met een speelhuis of loopfiets. Zorg ervoor dat kinderen zich niet kunnen bezeren en schaf daarom altijd beschermingsmateriaal aan. Denk hierbij aan helm voor tijdens het fietsen en knie-, arm- en polsbeschermers bij het skaten.

Buiten Speelgoed

Natuurlijk zit er ook nog een prijssegment voor buitenspeelgoed tussen het dure en goedkope buiten speelgoed. In deze categorie vind je bijvoorbeeld een opblaasbaar zwembad wat je zomers heerlijk in de tuin op kunt zetten, een glijbaan van plastic voor in de tuin of een houten zandbak.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van buiten speelgoed?

Het is belangrijk om op een aantal punten te letten bij de aanschaf van goed buiten speelgoed. Je wilt immers dat het langer dan één seizoen meegaat en dat je kinderen zich er niet aan bezeren:

– Is het buiten speelgoed gemaakt van degelijk materiaal?
– Zitten er geen scherpe punten of randen aan het buiten speelgoed?
– Moet je er extra accessoires bij aanschaffen zoals een helm of arm- en kniebeschermers?
– Wanneer je iets van hout koopt en het zelf in elkaar moet zetten, informeer dan bij de verkoper of je het hout nog moet bewerken met bijvoorbeeld bijts.
– Is het geschikt voor de leeftijdscategorie van jouw kinderen?

Recensies over buiten speelgoed artikelen

Bij het gedeelte ‘Speelgoed Recensies’ op deze website vind je bij de categorie buitenspeelgoed allerlei reviews over speelgoed wat buiten te gebruiken is. In de periode dat het weer tijd is om buiten speelgoed aan te schaffen (lente tot eind zomer) zal deze categorie met recensies flink groeien zodat er voldoende informatie beschikbaar zal zijn over buiten speelgoed.