Speelgoed Informatie

Speelgoed bestond al in de oertijd. Tijdens archeologische opgravingen zijn er al poppen en dieren gevonden die gemaakt waren van hout, klei en andere materialen die voorhanden waren. In Egypte zijn bij tempels en piramides zelfs de eerste tollen gevonden. Op zich is dit natuurlijk niet zo gek, kinderen spelen om zich te ontwikkelen. Zo heeft moeder natuur de mens gemaakt. In al die eeuwen heeft het speelgoed zich ontwikkeld tot pedagogisch goedgekeurde producten en kan het makkelijker geproduceerd worden door alle moderne technieken en fabrieken. Meer speelgoed informatie wordt beschreven op deze pagina.

Speelgoed Informatie

Speelgoed voor de ontwikkeling van kinderen
Lamaze Octotunes - Educatief speelgoed voor baby'sJonge kinderen ontwikkelen zich in de eerste jaren razendsnel en worden daar onder andere bij geholpen door goed speelgoed. Kinderen ontwikkelen zich met speelgoed op emotioneel vlak, fysiek, motorisch en psychisch. Op jonge leeftijd leren ze met blokken vormen te herkennen te bouwen, met kleurrijke knuffels leren ze de kleuren, met domino blokjes leren ze om te tellen en met ander speelgoed leren ze weer iets anders. Het is daarom belangrijk om voor jonge kinderen goed en doordacht speelgoed aan te schaffen. Let hierbij op dat het speelgoed geschikt is voor de leeftijd van het kind zodat het er ook echt iets van kan leren.

Maar ook wanneer kinderen al iets ouder zijn kunnen ze nog steeds veel leren speelgoed. Bijvoorbeeld bij een gezelschapsspel leren ze dat moeten wachten op hun beurt en dat je niet altijd kunt winnen.

Soorten speelgoed
Er zijn vele soorten speelgoed verkrijgbaar in verschillende categorieën en voor verschillende leeftijden. Er is speelgoed specifiek voor baby’s of peuters maar ook speelgoed voor oudere kinderen en zelfs speciaal voor volwassenen zoals een pokerspel. In al dit speelgoed voor verschillende leeftijden heb je verschillende categorieën zoals houten speelgoed, buitenspeelgoed, verzorgend speelgoed, bouw speelgoed, educatief speelgoed, gezelschapsspellen, technisch speelgoed, spelcomputers en knuffels.

Wil je meer weten over een bepaalde categorie speelgoed? Over de volgende speelgoed categorieën kun je meer informatie vinden op SpeelgoedMagazine.nl:

Houten Speelgoed
Buitenspeelgoed
Games

Populair en goed speelgoed kopen
Speelgoed van het Jaar 2013Ieder jaar wordt er in Nederland en België een Speelgoed van het Jaar verkiezing gehouden. Beide verkiezingen worden gehouden door een andere organisatie. Hierin worden in verschillende categorieën speelgoed producten genomineerd door een vakjury, waar vervolgens door het publiek op gestemd kan worden. Aan de hand van deze uitslag kun je er achter komen wat populair en goed speelgoed is.

Ook kun je hier op SpeelgoedMagazine.nl onafhankelijke speelgoed recensies en games recensies lezen om erachter te komen of het desbetreffende speelgoed wat beschreven wordt iets is voor jou kind.

Verder kun je ieder jaar terecht op de Spellenspektakel beurs in Eindhoven waar fabrikanten van gezelschapsspellen nieuwe en bestaande spellen aan het publiek presenteren. Op deze beurs kun je de spellen testen om er zo achter te komen of je dit spel leuk vindt.

Om zelf te kunnen bepalen of een stuk speelgoed leuk of goed is voor je kind kun je, naast het raadplegen van de hierboven beschreven bronnen, voor jezelf bedenken of jij dit speelgoed product zelf leuk gevonden zou hebben. Veel kinderen erven de smaak van papa en/of mama en daar kun je in dit geval gebruik van maken.

Tips voor het kopen van goed en leuk speelgoed
Iedere ouder wil goed en leuk speelgoed voor hun kinderen kopen. Het moet degelijk zijn, educatief en het moet een aantrekkingskracht op de kinderen hebben. Want speelgoed kan leerzaam zijn en van sterke materialen zijn gemaakt, maar wanneer ze het niet leuk vinden is het al snel een miskoop. Daarom vind je hieronder een aantal tips waar je op moet letten bij het aanschaffen van speelgoed en waarmee je de kans op een miskoop drastisch naar beneden brengt.

– Raadpleeg onafhankelijke bronnen zoals review / recensie websites (SpeelgoedMagazine.nl);
– Kijk welk speelgoed is onderscheiden met een belangrijke prijs zoals een Speelgoed van het Jaar award;
– Kijk naar de aangegeven leeftijdscategorie op het product. Valt jouw kind daarin? Te kinderachtig of te moeilijk speelgoed is al snel niet leuk;
– Bij kinderen tot drie jaar is het aan te raden de producten met een kritisch oog te bekijken. Zitten er geen (kleine) onderdelen aan die los kunnen raken?
– Tik de naam van het product in een zoekmachine zoals Google met daarvoor het woord / de woorden ‘recensie’ of ‘ervaringen met’. Gegarandeerd dat je flink wat informatie over het desbetreffende product vind dat niet door een commerciële partij (lees: winkel of webshop) of de fabrikant geschreven is;
– Gebruik altijd je gezonde verstand en denk vooraf na over een eventuele aankoop. Zet alle plussen en minnen op een rij.

Deze tips kunnen je leiden bij een aankoop maar zijn nooit een garantie dat je kind het leuk vind. Laat je kind ook meekijken en neem zijn of haar mening mee in je beslissing. Blijf SpeelgoedMagazine.nl volgen voor meer speelgoed informatie. SpeelgoedMagazine.nl wordt continu bijgewerkt met speelgoed recensies, speelgoed informatie, speelgoed nieuws, games recensies, games nieuws en games informatie.