Houten Speelgoed

Houten SpeelgoedHouten Speelgoed bestaat al sinds men hout kon bewerken en is kwalitatief zeer sterk. Mede om deze twee redenen is speelgoed gemaakt van hout erg populair bij ouders van jonge kinderen. Speelgoed van hout is natuurlijk, robuust en stevig. Doordat houten speeltjes fijn vast houden en vaak voorzien zijn van de basiskleuren helpt dit speelgoed goed bij de ontwikkeling van motoriek en zintuigen bij jonge kinderen.
Speelgoedwinkel Lazy Lama heeft een mooie collectie houten speelgoed.

Diverse soorten Houten Speelgoed

Er zijn diverse soorten houten speelgoed beschikbaar in de vele speelgoed winkels. Je kunt hierbij denken aan:

– Puzzels van hout;
– Houten speelgoed auto’s;
– Speelgoed keukens en accessoires;
– Blokken;
– Kinderfietsjes en steppen;
– Spelletjes van hout;
– Muziekinstrumenten zoals fluiten, gitaren en trommels;

Kwaliteit Houten Speelgoed

Het meeste speelgoed dat van hout is gemaakt is erg stevig. Hout is een sterk materiaal wat niet snel kapot gaat. Wanneer je op een houten blokje gaat staan, zal het niet snel breken in tegenstelling tot een plastic blokje. Over het ontwerp van houten speelgoed wordt goed nagedacht, het is minder snel te produceren dan speelgoed van plastic en daarom moet het op een simpele manier in elkaar gezet kunnen worden maar wel stevig zijn.

Wist je dat over houten speelgoed?

– Het allereerste speelgoed van Lego was gemaakt van hout in 1933 door een meubelmaker uit Denemarken. De naam Lego is dan ook een samenvoeging van 2 Deense woorden: Leg en Godt wat naar het Nederlands vertaald Speel en Goed betekend. Pas na de 2e Wereld Oorlog begon Lego met het maken van de welbekende kunststof blokjes vanwege de populariteit van dit materiaal.
– In de middeleeuwen was houten speelgoed ook erg populair omdat hout destijds goedkoop was. Er werden bijvoorbeeld hobbelpaarden en speelgoedsoldaatjes van gemaakt.
– Ondanks dat het meeste houten speelgoed tegenwoordig aan de lopende band in fabrieken wordt geproduceerd spat het vakwerk er nog steeds van af en ziet het er ambachtelijk uit. Mede daardoor is houten speelgoed nog steeds razend populair.

Houten Speelgoed Recensies

Bij het gedeelte ‘Speelgoed Recensies’ op deze website vind je bij de categorie Houten Speelgoed allerlei reviews over speelgoed dat van hout gemaakt is. Blijf regelmatig deze pagina bezoeken omdat de recensies continue geschreven worden.