Games

GamesElectronische games bestaan al vanaf het moment dat computers voor het eerst op de markt kwamen. In al die jaren heeft de ontwikkeling van computerspelletjes zich razendsnel geëvolueerd: van de simpele spelletjes zoals Pong en Pac-man naar grafisch zeer uitgebreide spellen als FIFA en Grand Theft Auto.

Geschiedenis Games

In de begintijd van de videogames waren de spelletjes nog vrij eenvoudig, de grafische processoren en videokaarten van de computers uit die tijd waren immers nog niet goed genoeg. Toch waren de ontwikkelaars van spellen erg creatief en werden er zeer verslavende spellen gecreëerd zoals Pac-Man, Donkey Kong en later Leisure Suit Larry, Tetres en Lemmings.

In de loop der tijd is de techniek van (spel)computers erg snel verbeterd en werden er betere videokaarten gemaakt en kregen computers steeds meer (werk)geheugen om uitgebreidere spellen gemakkelijker af te kunnen spelen.

Zo kwamen er begin jaren ’90 populaire spelcomputers op de markt van Nintendo, Sega en later ook Sony en Microsoft. Ook werden draagbare spelcomputers zoals de Game-Boy en de Atari Lynx (kennen we die nog?).

Populaire gameconsoles van dit moment zijn o.a. Playstation 3, Playstation 4, Wii, WiiU, Xbox360, Xbone One, Nintendo Ds(i) , 3ds en de PS Vita.

Populaire Games

Eén van de eerste games met een enorme populariteit was Leisure Suit Larry, een spel op een gewone computer waarbij je opdrachten moest geven om verder te komen in het spel. Erg verslavend! Later kwam Tetris met een zeer hoge verslavingsfactor en de spellen met Super Mario en Donkey Kong in de hoofdrol.

Naast deze puzzel- en adventure games werden halverwege de jaren ’90 sportspellen ook graag geziene spellen. Games zoals F1, NBA Live, Football Manager gaan als warme broodjes over de toonbank. Het meest populaire en meest verkochte sportspel allertijden is, en blijft, de reeks van FIFA van EA. De fantastische gameplay en de zeer realistische grafische weergaven maakt dit spel zo geliefd. Tel daarbij op dat het spel ieder jaar wordt verbeterd en je weet waarom dit spel zo in trek is.

Populaire Games Consoles

De meest populaire games consoles komen van drie grote fabrikanten: Nintendo, Sony en Microsoft. Het gaat hier om de Nintendo Wii, Nintendo Wii U, Nintendo (3)DS, Sony PlayStation 3, Sony PlayStation 4 en de Microsoft Xbox 360. Hoewel de Microsoft Xbox One in Duitsland, Engeland en de Verenigde Staten al erg populair is, kun je de Xbox One in Nederland nog helaas niet kopen. Volgens de geruchten is de Xbox One in Nederland pas beschikbaar in het 3e kwartaal van 2014.

Recensies over Games

Op SpeelgoedMagazine.nl vind je regelmatig nieuws en recensies over de nieuwste games en consoles. Volg SpeelgoedMagazine.nl op Twitter voor de meest recente updates hierover en je blijft altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen uit de game wereld. Op zoek naar het laatste game nieuws? Je leest het op SpeelgoedMagazine.nl!