Recensie KanJam Set Compleet

Naam: KanJam Set Compleet
Producent: KanJam LLC
Adviesprijs: €46,90
Leeftijdscategorie: 12+

Verkooptekst fabrikant: KanJam is gezonde beweging, verbetert de coördinatie en zorgt voor een gezonde competitie zonder fysiek contact. Door de Instant Win blijft KanJam spannend tot aan het einde, beide teams kunnen immers tot aan de laatste worp winnen.
Klopt dit? Het is zeker gezond, een prachtige nieuwe sport! En je kunt het outdoors bijna overal spelen!

Recensie KanJam Set Compleet

Recensie KanJam Set CompleetKanJam komt overwaaien uit de Verenigde Staten waar het al geruime tijd steeds populairder aan het worden is. Nu is het zover dat Nederland en Europa door KanJam veroverd gaan worden! KanJam is een soort van frisbee sport waarbij twee teams tegen elkaar strijden.

Over KanJam Set Compleet

De KanJam Set Compleet bestaat uit een handleiding, twee KanJams, KanJam stickers voor beide KanJams en een KanJam Disc (frisbee). Allereerst plak je de KanJam stickers op de glanzende klant van de KanJams (de doelen), waarbij de sticker vlak boven de brievenbus hoort te zitten. Vervolgens steek je de sluitingen van de KanJam doelen in de daarvoor bestemde openingen (werk van buiten naar binnen).

Recensie KanJam Set Compleet - How to PlayNu kun je buiten het speelveld klaar zetten. De officiële afstand tussen de twee KanJam doelen bedraagt 15 meter en 24 cm. Vanzelfsprekend kan deze afstand worden aangepast naar het niveau van de spelers. Het doel van KanJam is om punten te scoren met de KanJam Disc. Het spel is afgelopen wanneer een team precies 21 punten heeft bereikt of wanneer er een ‘Instant Win’ is gegooid (KanJam wordt gespeeld tussen twee teams van twee personen).

Ieder team speelt evenveel rondes bij KanJam. Je kunt dit vergelijken met de innings bij honkbal. Wanneer jouw team aan de beurt is gaan beide spelers achter een ton staan. Iedere speler is zowel werper als ontvanger. De werper gooit de KanJam Disc richting de KanJam. De ontvanger mag wanneer dit nodig is de disc tegen de zijkant van de KanJam of in het doel slaan. De disc mag de grond niet raken en mag maar één keer door de ontvanger worden aangeraakt.

Hierna is het de beurt aan de ontvanger om te werpen en zijn de rollen omgedraaid. Nadat beide teamleden zowel werper als ontvanger zijn geweest is het andere team aan de beurt. Dit gaat net zolang door totdat één van de teams 21 punten heeft gescoord of tot er een ‘Instant Win’ wordt gegooid.

Wat is hoeveel punten waard?
Recensie KanJam Set CompleetWanneer de ontvanger de KanJam van richting verandert en de disc komt tegen de zijkant of bovenkant van het KanJam doel scoor je één punt. Dit heet een Dinger.

Wanneer je zonder hulp van de ontvanger rechtstreeks de disc tegen de Kan aangooit maak je een directe treffer en scoor je twee punten. Het kan voorkomen dat de KanJam Disc door de brievenbus heen wordt gegooid en er weer uitvliegt. Ook dit telt voor twee punten.

Wanneer de disc door de ontvanger van richting wordt veranderd en vervolgens via de bovenkant of door de brievenbus in de Kan belandt, scoor je een Slam Dunk. Dit is drie punten waard.

Een directe treffer in de Kan (dus zonder hulp van de ontvanger) is een Instant Win. De disc mag via de bovenkant van de Kan of via de brievenbus in de Kan gegooid worden. Bij een Instant Win is het spel direct afgelopen.

KanJam kan zowel indoors als outdoors gespeeld worden. Indoors in sporthallen (laat geen sporen achter op de vloer!) en outdoors omdat vrijwel elke ondergrond geschikt is voor KanJam (mits er voldoende ruimte is).

KanJam How to Play

Conclusie recensie KanJam Set Compleet

KanJam op het strandWat een gave nieuwe sport is KanJam! Vrijwel iedereen kan dit spelen, omdat je enkel hoeft te werpen en van richting te veranderen. Hierdoor zijn er geen speciale vaardigheden nodig om KanJam te spelen. Natuurlijk kun je jezelf verbeteren door te trainen en het spel vaak te spelen.

KanJam is zeer eenvoudig om te leren en geeft je voldoende beweging. Je verbetert je coördinatie met KanJam en blijft fit door het regelmatig te spelen. Het competitie element bij KanJam maakt het spannend en zorgt voor een leuke strijd.

Wist je dat er officiële KanJam competities bestaan en dat er zelfs een wereldkampioenschap KanJam wordt gespeeld? Ik zou er niet vreemd van opkijken wanneer KanJam ooit een Olympische sport wordt.

De materialen van KanJam zijn stevig en de Kan’s zijn zeer flexibel. De meegeleverde handleiding beschrijft heel duidelijk hoe het spel gespeeld moet worden en hoe de KanJam’s in elkaar gezet moeten worden.

De recensie KanJam Set Compleet wordt door de redactie van SpeelgoedMagazine.nl dan ook terecht gewaardeerd met een zeer verdiende tien als rapportcijfer. KanJam is een product wat goed is voor je gezondheid en tegelijkertijd leuk is om mee te spelen in teamverband.

De KanJam Set Compleet kan bij de officiële KanJam importeur voor Europa besteld worden.

Waardering door SpeelgoedMagazine.nl: 10/10

Recensie KanJam Set Compleet

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Dit vind je misschien ook leuk...