Recensie Max de Kat

Recensie Max de Kat

Product: Max de Kat
Fabrikant: Sunny Games
Adviesverkoopprijs: €25,-
Leeftijdscategorie: vanaf 4 jaar

Verkooptekst fabrikant: Vogel, muis en eekhoorn zijn op weg naar hun holletje in de boom. Max de Kat heeft echter honger en zit achter ze aan. Redden jullie samen de diertjes?
Klopt dit? Ja, samenwerken is erg belangrijk in dit spel!

Recensie Max de Kat

Recensie Max de KatMax de Kat is sinds juni 2017 verkrijgbaar in een geheel vernieuwde uitgave. Sunny Games stuurde ons daarom een recensie exemplaar welke wij uitvoerig hebben getest. Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Over Max de Kat

Max de Kat is een coöperatief strategiespel voor één tot acht spelers vanaf vier jaar. In de doos van Max de Kat zit een spelbord, speelstukken (Max, vogel, muis, eekhoorn en vier lekkere hapjes voor Max – inclusief reserve hapjes! – ) twee speciale dobbelstenen en de spelregels.

Wanneer je het spelbord hebt klaargezet en alle spelers er klaar voor zitten, gooien de spelers om de beurt met de twee dobbelstenen. Voor iedere zwarte stip die er wordt gegooid, gaat Max één stap verder. Voor iedere groene stip, mag één van de kleine diertjes een stapje verder. De speler die aan de beurt is, bepaalt welke van de drie diertjes verzet wordt. Natuurlijk is het handig om met elkaar te overleggen of om advies te vragen. Je moet immers samenwerken om samen te kunnen winnen!

De muis, eekhoorn en vogel kennen elk een sluippaadje op het spelbord, dat een stuk korter is. Wanneer ze op het begin van hun eigen paadje komen, mogen ze direct de voetstappen volgen naar het andere weggetje. Je hoeft dit weggetje echter niet te gebruiken, want misschien staat Max aan de kant wel op je te wachten! Ook Max de Kat kent de sluipweggetjes. Alleen wanneer Max vlak voor het vakje met voetstappen staat en er dubbel zwart wordt gegooid, mist Max het sluipweggetje.

Komt Max te dicht in de buurt? Met de lekkere hapjes kun je Max teruglokken naar het huis! Op deze manier krijgen de diertjes een voorsprong. Zet samen de hapjes goed in, want je hebt er maar vier! Wanneer Max en één of meer van de diertjes op hetzelfde vakje terechtkomen, heeft Max de diertjes gevangen. Deze zijn vanaf dat moment uit het spel. Je speelt verder met de overgebleven diertjes.

Breng samen de diertjes in veiligheid om het spel te winnen. Heeft Max de Kat alle diertjes gevangen? Dan is het spel helaas afgelopen.

Max de Kat Spelbord

Conclusie recensie Max de Kat

Max de Kat is een geweldig spel van Sunny Games. Doordat je samen moet werken om het spel te winnen, leer je je kinderen om gezamenlijk beslissingen te maken en om samen te werken. Samenwerken is iets wat kinderen niet jong genoeg kunnen leren. Het spel heeft een goed verhaal, wat het aantrekkelijk maakt voor jonge kinderen.

De gebruikte materialen voor dit spel zijn stevig en degelijk. Er worden zelfs reserve hapjes meegeleverd! Als dat geen service is?!

Ons testpanel heeft Max de Kat met veel plezier gespeeld samen met de kinderen. De recensie Max de Kat wordt daarom met een prachtig rapportcijfer afgesloten: 9!

Waardering recensie Max de Kat door SpeelgoedMagazine.nl: 9/10

Dit vind je misschien ook leuk...