Recensie Tour de France Bordspel

Recensie Tour de France Bordspel

Product: Tour de France Bordspel
Producent: Just Games
Adviesverkoopprijs: €34,95
Leeftijdscategorie: 8+

Verkooptekst fabrikant: Het Tour de France bordspel moet tactisch worden gespeeld om zo voordelig mogelijk te koersen. Ben jij de snelste en rijd jij er in het geel? Heb jij de beste ploeg? Klim je de bergen in of houd je het liever bij de vlakke etappes? Speel je alle etappes op één avond of verdeel je het over meerdere avonden? Aan jou de keus! Bedenk je echter wel dat je niet alleen op de weg fietst… een kleine stuurfout kan al voor een flinke valpartij zorgen met alle gevolgen van dien!
Klopt dit? Dit spel demarreert naar de top!

Recensie Tour de France Bordspel

Recensie Tour de France BordspelHet Tour de France Bordspel is een strategisch wielerbordspel en is natuurlijk perfect voor de wielerliefhebber. Maar ook voor niet-wielerliefhebbers is het Tour de France Bordspel leuk om te spelen. Dit spel kun je met twee tot vier spelers spelen. Benieuwd? Lees dan de recensie Tour de France Bordspel snel verder!

Over Tour de France Bordspel

In de doos van dit wieler-spel vind je een dubbelzijdig speelbord met twee etappes, 112 secondekaarten, 32 kanskaarten, een notitieblok met klassementsoverzicht, twaalf renners en één gele trui renner. Het doel van dit spel is om met je ploeg de snelste tijd neer te zetten en daarmee de meeste punten te pakken voor het eindklassement.

Het Tour de France Bordspel wordt met secondekaarten gespeeld. Wanneer je een secondekaart op tafel legt, mag je je renner vooruit verplaatsen op het speelbord. Probeer hierbij zo tactisch mogelijk te koersen en laat waar mogelijk een ander het kopwerk doen en profiteer daarbij van het winvoordeel. Speel strategisch en bewaar je goede kaarten voor het plaatsen van een sprintje wanneer je denkt dat je tegenstander dat op dat moment net niet kan.

Je speelt het spel als ploeg mee in etappes. Iedere ploeg bestaat uit drie renners. Je moet met je ploeg een zo goed mogelijk resultaat behalen om het eindklassement te kunnen winnen. Per speler en per ploeg worden klassementen bijgehouden. Een tour bestaat natuurlijk uit meerdere etappes, waarbij de snelste renner over meerdere etappes in de gele trui komt te rijden. Net zoals in de echte Ronde van Frankrijk! De speler die met zijn ploeg de snelste tijd neerzet over alle etappes wint het eindklassement en daarmee het spel.

Tour de France Spelbord

Conclusie Recensie Tour de France Bordspel

Het Tour de France Bordspel is een spannend spel, waarbij je tactisch moet spelen en ook een beetje geluk moet hebben. Het leuke is dat het speelbord dubbelzijdig is en je kunt kiezen uit een vlakke etappe en een bergetappe. Zo kun je als beginner van dit spel starten met de vlakke etappe, om goed in het spel te komen.

De makers van dit spel hebben het heel goed uitgedacht. Zo kun je op een bepaalde manier uit de wind rijden waardoor je sneller bent, zijn er tussensprints waarbij je bonificatieseconden kunt verdienen, moet je bergopwaarts en bergafwaarts fietsen en zijn er valpartijen.

Dit spel is enorm leuk voor sportliefhebbers. Voor niet sportliefhebbers kan het misschien iets minder leuk zijn door de vele wielertermen, maar dit zou de pret van het spel niet mogen bederven. Het is een spannend en strategisch spel. Dus wanneer je van spannende en strategische spellen houdt, zou dit spel niet mogen ontbreken in je collectie!

De recensie Tour de France Bordspel wordt door de redactie van SpeelgoedMagazine.nl gewaardeerd met een meer dan terechte negen!

Waardering recensie Tour de France Bordspel door SpeelgoedMagazine.nl: 9/10

Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 4.5]

Dit vind je misschien ook leuk...