Recensie Weetjes Kwartet Vakantielanden

Recensie Weetjes Kwartet Vakantielanden

Recensie Weetjes Kwartet Vakantie landen

Spel: Weetjes Kwartet Vakantielanden
Producent: Identity Games
Leeftijdscategorie: 6+
Adviesverkoopprijs: €7,49

Verkooptekst: Kwartet is het leukste kaartspel voor de hele familie. Kinderen zijn dol op kwartet! Op de kaarten staat de mooiste plaatjes en leukste weetjes. Extra grote kaarten.
Klopt dit? Het zijn inderdaad grote kaarten met mooie plaatjes en leuke weetjes. 

Recensie Weetjes Kwartet Vakantielanden

Kinderen vinden het kwartet spel altijd leuk. Hoe leuk en educatief is het dan om een kwartet te spelen waarbij ze ook nog iets leren? Weetjes Kwartet van Identity Games heeft vele varianten vol met leuke weetjes. Zo heb je Weetjes Kwartet over onder andere huisdieren, dino’s, sport, het lichaam, boerderijdieren en paarden. Nu de vakantieperiode aanbreekt is er ook een variant over vakantielanden!

Over Weetjes Kwartet Vakantielanden

Kwartet is kwartet en de regels zijn in principe altijd hetzelfde. Je speelt het met twee tot vier spelers, schudt de kaarten en om ze daarna te verdelen onder de spelers. Het doel is om uiteindelijk zoveel mogelijk setjes compleet te hebben en daarmee zoveel mogelijk kwartetten te hebben. Het leuke bij Weetjes Kwartet is dat je er een extra dimensie aan toe kunt voegen: heeft de speler de gevraagde kaart? Dan stelt de speler met de kaart een vraag aan de hand van het weetje dat op de kaart staat. Bijvoorbeeld: ‘Waar staat de grootste klomp van Nederland?’, Beantwoord je de vraag goed? Dan mag je de kaart hebben en mag je doorgaan met kaarten vragen. 

In dit spel zitten ook twee superkwartetten: het oranje Nederland kwartet en het donkerblauwe Spanje kwartet. Deze kwartetten bestaan niet uit vier, maar uit vijf kaarten. Wanneer je hier vier kaarten van hebt, dan heb je een kwartet. De speler die de vijfde kaart heeft, krijgt aan het eind van het spel een strafpunt. 

Conclusie Recensie Weetjes Kwartet Vakantielanden

Weetjes Kwartet Vakantielanden is een geweldig spel. Je kunt het als een ‘normaal’ kwartet spelen, maar je kunt het ook lastiger maken door de ‘weetjes’ bij het spel te betrekken. Het zijn leuke weetjes waarmee niet alleen je kinderen nieuwe dingen leren. 

De kwartet kaarten hebben mooie foto’s en hebben een wat groter formaat dan standaard speelkaarten waardoor het voor kinderen allemaal duidelijk te zien is en de weetjes is een goed fontgrootte te lezen zijn. De adviesverkoopprijs van 7,49 is dan ook niet duur.

De recensie Weetjes Kwartet Vakantielanden wordt gewaardeerd met een verdiende 8.

Waardering recensie Weetjes Kwartet Vakantielanden: 8/10

Dit vind je misschien ook leuk...