Recensie What do you meme?

Spel: What do you meme?
Producent: Megablue
Leeftijdscategorie: 18+
Adviesverkoopprijs: €31,95

Verkooptekst: Maak jij de grappigste memes? Gebruik je verbeelding en je ziekste gevoel voor humor.
Klopt dit? Dit spel is geweldig voor meme-liefhebbers!

Over What do you meme?

Wat is meme eigenlijk? Voor degene die dit niet weet volgt hier een korte uitleg:

Meme [mi;m] (de; m; meervoud: memes): Afbeelding die of filmpje dat in combinatie met een grappige tekst viraal gaat op sociale netwerken en zich snel verspreidt op het internet.

Dit spel is wereldwijd al meer dan 2 miljoen keer verkocht en vanaf nu ook verkrijgbaar in Nederland. Dat belooft wat! Ook was het spel dit jaar genomineerd voor Speelgoed van het Jaar.

Recensie What do you meme?

What do you Meme is een spel voor 3 of meer spelers. De jury in het spel (de speler met de meeste Instagram volgers, tenzij hij/zij ze heeft gekocht, is als eerste de jury) bekijkt de fotokaarten en kiest er 1 voor deze ronde. Hij/zij laat de foto aan iedereen zien en plaatst de kaart op de ezel zodat het voor iedereen goed zichtbaar is.

Recensie What do you meme?

De andere spelers kiezen nu 1 van hun tekstkaarten om de grappigste combinatie met de foto te maken. Iedereen geeft deze kaart met de tekst naar beneden aan de jury. Zodra de jury alle kaarten heeft ontvangen worden ze door elkaar geschud, leest de jury de teksten hardop voor en legt hij ze voor zich neer met de tekst naar boven.

De jury mag vervolgens bepalen welke kaart het best bij de foto past en de grappigste combinatie vormt. De speler van deze tekst wint de ronde en de fotokaart. Aan het einde van het spel telt iedere foto voor 1 punt. Na iedere ronde gaat het spel verder en wordt iemand anders jury.

Het spel eindigt wanneer een speler 20 punten heeft gehaald, of omdat je vindt dat het spel moet eindigen. In dat geval wint de speler met de meeste fotokaarten. Laten we zeggen de speler met een ziek gevoel voor humor.

Conclusie recensie What do you meme?

What do you meme is een grappig spel. Dankzij de 72 fotokaarten en 363 tekstkaarten kun je wel even blijven combineren voordat je alles kent. Tegen de tijd dat dit zover is, bedenk je zelf een paar nieuwe teksten om het spel leuk te houden. Of gebruik je eigen foto’s. Misschien is er tegen die tijd wel een uitbreiding verkrijgbaar. Wie weet? Voor de liefhebber: de extreme kaarten in het spel zijn aangeduid met ‘HOT’. Kun je hier niet tegen? Dan haal je deze uit het spel.

Dit spel bezorgt je leuke avonden met vrienden. Ten minste: als je vrienden dezelfde soort zieke humor als jou hebben! Wij hebben in ieder geval enorm genoten van dit spel en zullen dit spel nog wel vaker gaan spelen. Het spel wordt door ons gewaardeerd met een verdiende 8.

Waardering recensie What do you meme? door SpeelgoedMagazine.nl: 8/10

Dit vind je misschien ook leuk...