Recensie Parado

Naam: Parado
Producent: Sunny Games
Adviesprijs: €15,-
Leeftijdscategorie: 4+

Verkooptekst fabrikant: Kom je ook naar het grote verkleedfeest? Parado is een coöperatief spel waarin de lol centraal staat. De spelers helpen elkaar om maffe outfits te maken. Voor oudere kinderen is er een spannende variant met meer strategie.
Klopt dit? Geen woord van gelogen!

Recensie Parado

Recensie ParadoEr komt een parade bij het grote verkleedfeest en daarvoor moet iedereen aangekleed worden. Iedere speler moet een aantal kinderen verkleden met gekke combinaties van verkleedkleren en accessoires die je zelf mag uitkiezen. Wanneer iedereen verkleed is begint de parade en vertel je wat de aangeklede kinderen doen zoals bijvoorbeeld: ‘Dit is een voetballer die wegvliegt met zijn feeën vleugels omdat zijn ballon er vandoor gaat met een meeuw.

Over Parado

Parado is een spel wat je ‘coöperatief’ speelt, waardoor iedereen altijd als winnaar het spel eindigt. In de doos zitten 36 verkleedkaarten (12x hoofd, 12x lijf en 12x benen), zes bezoekers (knuffels op stoelen), dertig gekke voorwerpen, één verkleedkist en twee kleuren dobbelstenen.

ParadoWanneer je alles goed heb neergelegd kun je beginnen. Eén van de spelers begint met het gooien van de twee dobbelstenen en pakt van elke gegooide kleur een verkleedkaart. Ieder kind wordt in de volgende volgorde verkleed: hoofd, lijf en benen. In de eerste beurt moet je dus minstens één hoofd pakken. Na het aanleggen van de derde kaart, de benen, mag je twee accessoires uit de verkleedkist kiezen om het verkleden nog leuker te maken. De verkleedkleren mag je ook aan een ander geven indien gewenst om zo de meest maffe combinaties te maken.

Kun je één van de twee dobbelstenen niet niet gebruiken? Dan hoef je maar één verkleedkaart te pakken. Kun je beide dobbelstenen niet gebruiken? Dan draai je één van de zes bezoekers om. Wanneer alle bezoekers omgedraaid zijn voordat alle kinderen verkleed zijn, komt er geen parade en is het spel afgelopen.

Wanneer alle kinderen verkleed zijn begint het feest en draai je de bezoekers om. De parade begint! Schuif om de beurt één van de verklede kinderen naar voren en vertel wat hij of zij doet. Hiermee krijg je de meest gekke verhalen.

Parado kan gespeeld worden door twee tot zes spelers vanaf vier jaar. Een spelletje Parado duurt ongeveer 20 minuten.

Conclusie recensie Parado

Wat een leuk spel om samen met je kinderen te spelen. Doordat je gekke combinaties kunt maken (bijvoorbeeld een een kind met een krokodillen pak, een riddershelm en een feeën staf in zijn hand) heb je tijdens en na het spel de grootste lol samen. Dit spel draait om het samen spelen en samen plezier maken wat een erg goede manier is om te leren samen spelen.

De gebruikte materialen voor dit spel zijn degelijk. De kaarten zijn van stevig karton en de dobbelstenen van hout. In de meegeleverde handleiding staat duidelijk beschreven hoe dit spel gespeeld moet worden en staan zelfs tips om het spel nog leuker te maken door iets van de spelregels af te wijken.

Parado is een spel van Sunny Games. Sunny Games is een Nederlandse fabrikant en is gespecialiseerd in samenwerkingsspellen. Door met elkaar en niet tegen elkaar te spelen, is dit spel een gezamenlijke uitdaging die je met de hele groep aan moet gaan. Hierdoor groeit bij de spelers een positieve houding van elkaar vooruit helpen waardoor de communicatieve en sociale vaardigheden worden ontwikkeld. Coöperatieve spellen worden daardoor steeds populairder en zelfs vanuit het onderwijs is hier veel belangstelling voor.

Spellen als Parado zijn goed bedacht en ontwikkeld waarbij tot in detail alles is uitgedacht. Het spel Parado wordt door de redactie van SpeelgoedMagazine.nl dan ook erg positief ervaren en de recensie Parado eindigt daarom met een zeer verdiende tien als rapportcijfer!

Waardering door SpeelgoedMagazine.nl: 10/10

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Dit vind je misschien ook leuk...