Recensie Escape Room The Game

Product: Escape Room The Game
Producent: Identity Games
Verkoopprijs: €39,95
Leeftijdscategorie: 16+

Verkooptekst fabrikant: Kun jij je hoofd koel houden? Voel de spanning van een Escape Room in je eigen huiskamer! In dit uitdagende en onvoorspelbare spel moet je samenwerken om puzzels op te lossen en verborgen aanwijzingen te vinden. Het is een race tegen de klok; je hebt maar zestig minuten om te ontsnappen. Alle spelers moeten het beste uit zichzelf halen. Onvoorstelbaar hoe snel zestig minuten voorbijgaan in het heetst van de strijd!
Klopt dit? Fantastisch. Wij zijn klaar voor deze ultieme uitdaging!

Recensie Escape Room The Game

Recensie Escape Room The GameWist je dat er wereldwijd ruim 8200 Escape Rooms zijn waarvan er meer dan driehonderd zich in Nederland bevinden? Het is een rage om jezelf op te laten sluiten in een Escape Room. Deze hype komt uit Japan en waaide al snel over naar Oost Europa. Dankzij spellen-uitgever Identity Games kunnen liefhebbers van Escape Rooms de spanning nu ook thuis beleven! Escape Room The Game is vanaf 1 september 2016 verkrijgbaar.

Over Escape Room The Game

Recensie Escape Room The GameIn de doos van dit spel vind je een Chrono Decoder, een Hint Decoder, zestien sleutels, 4×8 hintkaarten en vier verschillende avonturen: Prison Break, Virus, Nuclear Countdown en Temple of the Aztec. Deze avonturen verschillen in moeilijkheid. Ieder avontuur kun je maar één keer spelen. Gelukkig komen er binnenkort ook uitbreidingssets voor dit spel op de markt.

Escape Room The Game is een spel geschikt vanaf zestien jaar en kun je met drie tot vijf spelers spelen. Een spelletje duurt ongeveer zestig minuten.

In het spel telt de Chrono Decoder af, wat zorgt voor een spannende sfeer. De Chrono Decoder geeft aan wanneer je hints mag gebruiken. Ieder spel bestaat uit drie delen. In ieder deel moet je de code vinden die bestaat uit vier sleutels en je vervolgens invoert in de Chrono Decoder. Om samen het spel te winnen, moet je binnen zestig minuten de drie juiste codes vinden.

Is dit gelukt? Dan hoor je de overwinningsmuziek en heb je het spel gewonnen!

Conclusie Escape Room The Game

Recensie Escape Room The GameHet leuke aan Escape Room The Game is dat je het spel samen wint of samen verliest. Je speelt als een team en niet tegen elkaar. De handleiding van dit spel is duidelijk en beschrijft stapsgewijs hoe dit spel werkt. De Chrono Decoder is gemaakt van stevig plastic en werkt op 3 AA batterijen (welke helaas niet worden meegeleverd).

Het is iets minder dat er maar vier avonturen meegeleverd worden. Vier keer spelen en je bent klaar met dit spel. Gelukkig zijn er binnenkort wel uitbreidingssets te koop zodat je nog langer van dit spel kunt genieten. Hopelijk blijven er de komende jaren steeds weer nieuwe uitbreidingssets bijkomen.

Al met al is Escape Room The Game een leuk spel en zorgt het voor een aantal spannende avonden met je familie en vrienden. De prijs is acceptabel ondanks dat er maar vier avonturen bij zitten. Escape Room The Game is een must have voor een ieder die houdt van de spanning van een Escape Room. De redactie van SpeelgoedMagazine.nl waardeert de recensie Escape Room The Game dan ook met een zeer verdiende acht.

Waardering Recensie Escape Room The Game door SpeelgoedMagazine.nl: 8/10

Click to rate this post!
[Total: 19 Average: 4.3]

Dit vind je misschien ook leuk...