Recensie Speelkwartiertje Kroko Loko

Naam:

Speelkwartiertje Kroko Loko

Producent: Jumbo
Adviesprijs: €9,99
Leeftijdscategorie: 3+

Verkooptekst fabricant: Kun jij de allerlangste krokodil maken? Zoek naar het land-, lucht-, of waterdier dat de dobbelsteen aangeeft. Heb je het goed? Dan mag je het stukje houden en groeit jouw krokodil!
Klopt dit? Absoluut, een simpel maar erg leuk spel om te spelen met je kinderen vanaf 3 jaar.

Recensie Speelkwartiertje Kroko Loko:

Speelkwartiertje Kroko Loko - Jumbo

Speelkwartiertje Kroko Loko – Jumbo

Speelkwartiertje Kroko Loko is een leuk spel wat niet al te duur is. De adviesprijs van €9,99 is het meer dan waard. Dit spel duurt ongeveer 10 minuten en is lang zat voor een kind van 3 jaar dat net begint met het spelen van gezelschapsspellen.

Speelkwartiertje Kroko Loko is een spel dat je met minimaal 2 en maximaal 4 personen speelt. Iedere speler begint 2 kaartjes van een krokodil: de kop en de staart. Nu is het de bedoeling om de krokodil langer te maken met de overige kaartjes. Op ieder kaartje staat een dier: een lucht- land- of waterdier. Gooi met de dobbelsteen en de dobbelsteen bepaalt welk dier je nodig hebt om je eigen krokodil langer mee te maken. Omdat de kaartjes omgekeerd liggen weet je nooit of je het juiste kaartje pakt, de geluksfactor is hier van doorslag!

Het kan zijn dat je met de dobbelsteen een krokodil met kiespijn gooit. Dan moet je een beurt over slaan en dat is erg leerzaam voor jonge kinderen: je kunt immers niet altijd winnen. Gooi je de lachende krokodil? Dan mag je een kaartje naar keuze van één van je tegenstanders afpakken en toevoegen aan jouw krokodil. Zo leert het kind spelenderwijs ook te incasseren.
Het spel is afgelopen wanneer alle kaartjes op zijn. De winnaar is degene met de langste krokodil.

Mijn mening is dat dit spel voor kinderen vanaf 3 jaar enkel plussen heeft. Het is gemaakt van degelijk materiaal, de dobbelsteen is niet te klein en de verschillende elementen in dit spel maken het amusant en leerzaam tegelijkertijd. Dit alles voor een zeer schappelijke prijs maakt dat ik niet anders kan dan het aan te raden.

Waardering door SpeelgoedMagazine.nl: 10/10

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Dit vind je misschien ook leuk...