Recensie Playlab Ik leer Schrijven

Naam: Playlab Ik leer Schrijven
Producent: Koninklijke Jumbo
Adviesprijs: €19,99
Leeftijdscategorie: 4+

Verkooptekst fabrikant: Je eigen koffer vol leuke teken- en schrijfspelletjes! Met Ik leer leren kinderen spelenderwijs bepaalde vaardigheden zoals lezen, schrijven en tellen. Om samen en om alleen te spelen.
Klopt dit? Deze koffer zit zeker vol leuke teken- en schrijfspelletjes waarmee kinderen de eerste vaardigheden van het zelf schrijven kunnen leren.

Recensie Playlab Ik leer Schrijven

Recensie Playlab Ik leer SchrijvenAl op jonge leeftijd is een vel papier met een stel potloden erg interessant. In het begin wordt er moeizaam op het papier gekrast en geleidelijk aan worden de lijnen rondjes, vierkanten en prachtige kunstwerken. Vervolgens komt in groep één van de basisschool de interesse voor letters en willen kleuters hun eigen naam schrijven. Op dat moment is Playlab Ik leer Schrijven het ideale product, waarmee thuis een begin gemaakt kan worden om te leren schrijven.

Over Playlab Ik leer Schrijven

Playlab Ik leer Schrijven wordt geleverd in een handige en stevige opbergkoffer met op de achterkant de mogelijkheid om je kind zijn of haar naam op te laten schrijven (wanneer hij/zij dit onder de knie heeft). In deze koffer vind je achtentwintig uitwisbare kaarten, één uitwisbare pen en de handleiding. De binnenkant van de koffer fungeert overigens als kaarthouder voor de kaarten waarop geschreven moet worden.

Volgens de handleiding hebben de verschillende kaarten ieder een gekleurde rand om de moeilijkheidsgraad van de kaart aan te geven. Groen staat voor een makkelijke opgave, blauw voor gemiddeld en rood staat voor moeilijk. Kies een kaart en leg deze op de kaarthouder in de koffer. Op iedere kaart staan drie opdrachten, waarmee je kind bij de eerste kaarten leert om de pen vast te houden. Over de stippellijnen moet een lijn getekend worden. De opdrachten worden vervolgens steeds lastiger en halverwege de kaarten worden er al letters geschreven!

Je kind kan vervolgens zelf controleren of de opdracht goed is uitgevoerd, door de kaart tegen het licht aan te houden. Aan de achterzijde van de kaart staan de letters er namelijk in spiegelbeeld op, de geschreven letters moeten dus op dezelfde plek staan.

Playlab Ik leer Schrijven koffer
Wist je overigens dat Playlab Ik leer Schrijven is goedgekeurd door onderwijzers?

Conclusie recensie Playlab Ik leer Schrijven

Evenals andere Playlab producten van Koninklijke Jumbo, is ook Playlab Ik leer Schrijven gemaakt van degelijke materialen. De uitwisbare kaarten zijn stevig, de stift om mee te schrijven houdt fijn vast en de opbergkoffer waar de spullen in zitten is gemaakt van stevig plastic.

Playlab Ik leer Schrijven is ideaal voor (nieuwsgierige) kinderen die met letters bezig zijn. Playlab Ik leer Schrijven leert jonge kinderen de basisvaardigheden van het schrijven en is goed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek en de concentratie. Het enige wat vreemd is aan dit product, is dat in de handleiding wordt aangegeven dat de verschillende kaarten ieder een gekleurde rand hebben om de moeilijkheidsgraad aan te duiden. Echter in de versie die wij hier hebben liggen zijn alle randen van de kaarten blauw. Wel zijn de kaarten genummerd van één tot en met achtentwintig, waarbij de eerste kaarten de makkelijke opdrachten bevatten en de opdrachten op kaarten met een hoger nummer moeilijker worden. Wellicht is het een foutdruk in de handleiding en dat mag de pret van spelenderwijs leren schrijven niet drukken!

De redactie van SpeelgoedMagazine.nl is het dan ook unaniem met elkaar eens om de recensie Playlab Ik leer Schrijven te waarderen met een meer dan verdiende 9,5 als rapportcijfer!

Waardering door SpeelgoedMagazine.nl: 9,5/10

Dit vind je misschien ook leuk...