Mario Kart 8 Deluxe op Nintendo Switch

Mario Kart 8 DeluxeNintendo heeft aangekondigd dat het spel Mario Kart 8 Deluxe vanaf 28 april verkrijgbaar is voor de Nintendo Switch. Hiermee kun je wanneer, waar en met wie je maar wilt genieten van nieuwe spannende races. In deze nieuwe editie van Mario Kart zijn veel nieuwe toevoegingen, waaronder nieuwe spelstanden, nieuwe personages en een uitgebreide battle mode!

Over Mario Kart 8 Deluxe

Mario Kart is één van de bekendere spellen van Nintendo. Hierdoor was de verwachting dat dit spel ook beschikbaar zou worden voor de nieuwe game console van Nintendo, de Nintendo Switch. In dit spel kun je racen tegen je vrienden door allebei een Joy-Con controller te gebruiken en te strijden via het LCD-scherm. Wanneer je het systeem in de Nintendo Switch houder plaatst, kunnen er zelfs vier spelers in tv-stijl op een gesplitst scherm racen.

Ook kun je in Mario Kart 8 Deluxe online racen tegen andere spelers van over de hele wereld. Dankzij de nauwkeurige bewegingsbesturing kunnen zelfs ongeoefende spelers op een laagdrempelige manier de karts besturen. Helemaal wanneer je de Joy-Con combineert met een Nintendo Switch Joy-Con stuur.

In deze nieuwe Mario Kart strijden zoals vanouds de beroemde personages uit de Super Mario-serie in races binnen en buiten de grenzen van het Paddenstoelenrijk tegen elkaar. Natuurlijk kun je speciale voorwerpen vinden en gebruiken om je rivalen te hinderen. Denk hierbij aan de superster die je een tijdje onkwetsbaar maakt en het beruchte blauwe Spiny-schild die automatisch de speler in koppositie opzoekt en aanvalt.

Ook zijn er antizwaartekrachtzones voor extra hectiek en spektakel te vinden in Mario Kart 8 Deluxe. Deze speciale zones laten je over muren, watervallen en plafonds racen. Wanneer je in deze zones botst, krijgen spelers een prettig stootje extra snelheid!

De beginnende coureurs kunnen met behulp van de nieuwe stuurhulpfunctie de circuits eenvoudig verkennen. Deze functie voorkomt namelijk dat je van de baan rijdt.

Mario Kart 8 Deluxe

Verder biedt deze nieuwe Mario Kart je direct toegang tot maar liefst 48 circuits en vijf snelheidsklasses. Dit is inclusief de 150cc spiegelstand en de enorm snelle 200cc mode. In de 200cc mode kun je een Gouden Mario vrijspelen door alle cups in 200cc te voltooien. Verder kun je kezen uit 42 coureurs, inclusief enkele oude bekenden als King Boo, Dry Bones en Bowser Jr. Ook kun je de baan op als jezelf door je Mii-personage te gebruiken.

Ook is in Mario Kart 8 Deluxe de Gevechtsstand aangepast en uitgebreid. Vanaf nu kun je kiezen uit acht speciale parkoersen, inclusief populaire varianten uit voorgangers van deze nieuwe Mario Kart. Strijdt tegen elkaar in het Ballongevecht, Bob-omb-bende, Zonnestrijd, Muntengevecht en het nieuwe Boevenjacht waarbij het ene team op het andere team jaagt.

Dit vind je misschien ook leuk...