Recensie Teken Turbo

Naam: Teken Turbo
Producent: Goliath Games
Adviesverkoopprijs: €17,99
Leeftijdscategorie: 8+

Verkooptekst fabrikant: Teken snel… en… raad voordat de punt de pen in gaat!
Klopt dit? Inderdaad, het is een race tegen de klok!

Recensie Teken Turbo

Recensie Teken TurboGezelschapsspellen waarbij je iets moet raden, veel mensen kunnen hier geen genoeg van krijgen. Teken Turbo is zo’n spel en is vanaf nu verkrijgbaar in de winkels. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder en kom er achter wat wij van Teken Turbo vinden!

Over Teken Turbo

In de doos van Teken Turbo vind je een balpen met Teken Turbo timer, een dobbelsteen, 112 kaarten, een tekenblok en de spelregels. Van de 112 kaarten zijn er acht kaarten blanco, op deze kaarten kun je zelf onderwerpen invullen.

Om het spel te spelen, stel je als eerst de timer in. Speel je het spel met jongere kinderen, is het aan te raden om de timer op vijftien seconden in te stellen. Speel je het spel met ouderen, stel dan de timer in op tien seconden.

Tip: wanneer de inkt van de meegeleverde pen op is, draai je de huls van de Teken Turbo open en kun je de pen vervangen door een nieuwe pen van een soortgelijk model!

Recensie Teken TurboDe eerste speler pakt vervolgens een kaart, gooit de dobbelsteen en kijkt welk onderwerp hij de anderen moet laten raden. Wanneer je een vraagteken gooit, mag je zelf kiezen welk onderwerp het wordt. Nu moet de timer van de pen gestart worden door bovenop de knop van de pen te drukken. Begin direct met tekenen, want de tijd is om voordat je het door hebt! Wanneer de tijd om is, is de punt van de pen volledig verdwenen. De andere spelers moeten nu proberen om het onderwerp te raden en punten te verdienen: iedere speler mag tijdens het tekenen slechts één keer raden.

Heb jij als speler als eerste het juiste antwoord gegeven? Dan is deze ronde voorbij. De speler met het juiste antwoord en de tekenaar krijgen ieder de helft van de punten. Het aantal punten dat kan worden verdiend, is twee keer het aantal spelers. Speel je het spel met vijf spelers, dan kunnen er tien punten worden verdiend.

Heeft niemand het juiste antwoord gegeven? Dan wordt de tekening doorgegeven aan de speler links van de speler die net heeft getekend. De speler bekijkt het onderwerp en start de tijd om de tekening af te maken. In deze ronde zijn er wel twee punten minder te verdienen.

Wordt het juiste antwoord weer niet geraden? Dan gaat de pen en het tekenblok verder totdat het onderwerp wordt geraden of er niemand meer over is om te raden. De spelers die al hebben getekend mogen natuurlijk niet meer raden.

Wie na tien rondes de meeste punten heeft gescoord, wint het spel!

Conclusie Recensie Teken Turbo

Teken Turbo is wat ons betreft nu al genomineerd voor een SpeelgoedMagazine.nl Award 2015! Dit spel zorgt voor spanning dankzij de tijdslimiet waaraan je bent gebonden, terwijl je tekenvaardigheden tijdens het spel worden verbeterd.

De ruim honderd kaartjes met ieder vijf onderwerpen geven voldoende tekenmogelijkheden. De timer is gemaakt van stevige materialen en een zeer groot pluspunt is dat de pen vervangen kan worden door een pen welke je in vrijwel iedere boekwinkel en/of supermarkt kunt kopen.

De recensie Teken Turbo van Goliath Games krijgt van ons een zeer verdiende 9 als rapportcijfer!

Waardering Recensie Teken Turbo door SpeelgoedMagazine.nl: 9/10

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Dit vind je misschien ook leuk...