Recensie Knipper Kikker

Naam: Knipper Kikker
Producent: Goliath Games
Adviesverkoopprijs: €29,99
Leeftijdscategorie: 6+

Verkooptekst fabrikant: Wat een herrie in de kikkerpoel! De vliegen maken dat ze wegkomen en verstoppen zich om te overleven. Kan de kikker hen vinden?
Klopt dit? Soms wel, soms niet!

Recensie Knipper Kikker

Recensie Knipper KikkerKnipper Kikker is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2015 en maakt een goede kans. Knipper Kikker is een spannend actiespel voor kinderen vanaf zes jaar en kan gespeeld worden met drie tot vijf spelers.

Over Knipper Kikker

Wanneer je de doos van Knipper Kikker open maakt vind je in de doos een kikkerbril, vier kikkerbekers, tien vliegen, een stickervel en de spelregels. Voordat je kunt beginnen met het spelen van dit spel, moet je eerst alle oog- en mondstickers op de vliegen en de kikkerbekers plaatsen.

Recensie Knipper KikkerNu alles klaar staat om te spelen, mag één speler de kikkerbril op zijn voorhoofd zetten terwijl de andere spelers een beker pakken en deze voor zich neer zetten.

De speler die tegenover de kikker zit, pakt een vlieg en verstopt deze onder zijn beker. De kikker zet vervolgens de bril op zijn neus, let op: de oogleden van de bril moeten gesloten zijn. Nu kan de kikker de bril AAN zetten. De ogen zullen nu op willekeurige momenten open en dicht gaan. De kikker moet nu raden welke speler de vlieg heeft verstopt. Op ieder moment mag de kikker een naam roepen, maar pas nadat zijn ogen minstens drie keer hebben geknipperd.

Zodra de ogen van de kikker dicht zijn, moeten de andere spelers de vlieg aan elkaar doorgeven door deze over de tafel te schuiven. Ze schuiven hun beker door naar een andere speler voordat ze de beker optillen en de vlieg eruit laten. De speler die vervolgens de vlieg heeft, moet deze eerst onder zijn beker verstoppen, voordat de vlieg weer mag worden doorgegeven.

Wanneer de kikker weet wie de vlieg heeft, mag hij raden door te zeggen: ‘Ik weet zeker dat de vlieg onder de (kleur) beker zit’.

Wanneer de kikker gelijk heeft, mag hij de vlieg houden en is de volgende speler aan de beurt om de kikker te zijn. Heeft de kikker het fout, dan blijft de vlieg in het spel en is de volgende speler aan de beurt.

Het spel is afgelopen zodra alle vliegen zijn gevonden. De speler met de meeste vliegen wint het spel.

Conclusie recensie Knipper Kikker

Recensie Knipper KikkerKnipper Kikker kan soms hilarische maar ook spannende momenten opleveren. Dit leuke spel is terecht genomineerd voor de Speelgoed van het Jaar 2015 verkiezing. De kikker, bekers, vliegen en de bril zijn gemaakt van stevige materialen en kunnen tegen een stootje. Knipper Kikker werkt op 1 AAA batterij (niet meegeleverd!).

Ons testpanel heeft veel plezier beleefd aan dit spel en kan het ouders zeker aanraden om dit spel te kopen wanneer hun kinderen van gezelschapsspellen houden. Met dit spel kun je samen middagen lang plezier beleven. De recensie Knipper Kikker krijgt daarom van ons een zeer verdiende negen als rapportcijfer.

Waardering Recensie Knipper Kikker door SpeelgoedMagazine.nl: 9/10

Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 4.3]

Dit vind je misschien ook leuk...