Recensie ZooMemo

Naam: ZooMemo
Producent: Sunny Games
Adviesprijs: €15,-
Leeftijdscategorie: 5+

Verkooptekst fabrikant: Vandaag gaan de jonge dieren op avontuur in de dierentuin. Aan het einde van de dag helpen wij de dieren om ze hun eigen plek terug te vinden, totdat de leeuw brult! De jonge dieren schrikken en rennen door elkaar heen de dierentuin door. Help jij de dieren terug naar hun plek te brengen voordat de directeur de dierentuin binnen komt?
Klopt dit? Ja,breng de dieren op tijd terug en zorg dat de leeuw niet nog een keer schreeuwt.

Recensie ZooMemo

Recensie ZooMemoMemory is een spel dat iedereen wel kent, goed is voor geheugentraining en erg leuk om samen met je kinderen te spelen. ZooMemo is ook een memory spel, maar dan veel uitgebreider! Je hebt te maken met kaarten die halverwege het spel door elkaar gehusseld kunnen worden en een tijdsdruk. Dit geeft het spel memory een extra dimensie.

Over ZooMemo

ZooMemo is geen standaard memory spel, maar een uitgebreide variant van memory. Natuurlijk moet je bij ZooMemo ook twee kaarten vinden die bij elkaar horen, maar tegelijkertijd kun je op verschillende manieren gehinderd worden. Deze toevoeging aan het memory spel geeft je een extra uitdaging.

Bij ZooMemo heb je vierentwintig memory kaarten met daarop twaalf paren van jonge dieren. Verder heb je een tweezijdig speelbord van de dierentuin met daarop twaalf plekken voor de dieren, een spelbord met pad van het directeurshuis naar de dieren, de directeur, vier directeur kaarten, twee brullende leeuw kaarten en vijf blanco reservekaarten.

Om het spel te beginnen leg je eerst het speelbord klaar met het smalle spelbord ertegenaan zodat de tekening aansluit. De directeur zet je neer op zijn beginplek bij zijn huis en de overige kaarten (de memory kaarten, de directeur kaarten en de brullende leeuw kaarten) leg je omgedraaid neer op tafel en hussel je door elkaar.

Nu het spel klaar ligt, kun je beginnen met het spelen van ZooMemo. De speler die begint draait een kaart om. Wanneer het een dierenkaart is, mag er nog een kaart omgedraaid worden. Wanneer je twee kaarten die bij elkaar horen hebt omgedraaid, leg je deze twee kaarten neer op één van de twaalf plekken op het grote speelbord. Wanneer je twee verschillende dierkaarten hebt omgedraaid, moeten deze weer terug gedraaid worden.

Wanneer je een directeur kaart hebt omgedraaid, moet je de directeur één stap vooruit zetten en draai je de directeur kaart weer om. Wanneer je een brullende leeuw kaart omdraait heb je pech. Dan schrikken alle dieren die nog niet op hun plek op het speelbord staan en lopen ze weer door elkaar. Je moet de kaarten door elkaar husselen en de brullende leeuw kaart gaat terug in de speldoos.

Wanneer alle dieren als paar zijn gevonden en op hun plek staan voordat de directeur de dierentuin binnenkomt, hebben de spelers samen het spel gewonnen. Komt de directeur de dierentuin binnen voordat alle dieren zijn gevonden? Dan heb je als team het spel verloren.

Recensie ZooMemo (spelsituatie)

Conclusie recensie ZooMemo

ZooMemo is een coöperatief spel waarbij je samen moet werken om gezamenlijk het spel te winnen. Gezamenlijk kunnen jullie onthouden waar bepaalde kaarten liggen, zodat je snel de juiste kaarten kunt pakken en de verkeerde kaarten over kunt slaan. Wanneer je niet samenwerkt, is de kans groot dat het spel wordt verloren.

Samenwerken is bij Sunny Games erg belangrijk. In hun filosofie zien ze een wereld voor zich waarin samenwerking belangrijker is dan competitie. De spellen van Sunny Games moeten hier op een speelse manier aan bij dragen. Naast het leren samenwerken, train je met dit spel ook je geheugen. Iets wat voor iedere leeftijd goed is om te blijven stimuleren.

De materialen gebruikt voor dit spel zijn degelijk en stevig. Het gebruikte karton is zeer geschikt voor een spel als dit. ZooMemo is voorzien van een CE markering, wat betekend dat ZooMemo aan de strenge Europese regel- en wetgeving voldoet. De handleiding van ZooMemo is erg duidelijk geschreven.

De redactie van SpeelgoedMagazine.nl kan het waarderen dat een bestaand spel wordt verbeterd en uitgebreid. Innovatie is erg belangrijk! Memory bestaat natuurlijk al lang en is verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen, maar nu wordt er een extra spel element aan toegevoegd. ZooMemo is educatief, leert jonge kinderen om samen te werken en hun geheugen te ontwikkelen. Dit alles maakt ZooMemo een erg leuk spel om samen met je kinderen te spelen. De recensie ZooMemo wordt dan ook gewaardeerd met een maximale score: een tien!

Waardering door SpeelgoedMagazine.nl: 10/10

Dit vind je misschien ook leuk...