Spotlight: Rainbow Loom

Rainbow LoomHet is dé rage van het moment: Rainbow Loom. Rainbow Loom is overgewaaid vanuit de Verenigde Staten waar het maken van deze elastieken armbandjes is uitgevonden in 2011 door Cheong Choon Ng uit Novi, Michigan.

Wat is Rainbow Loom?

Rainbow Loom is enorm populair onder de jeugd en zijn armbandjes die gemaakt worden door diverse kleine elastiekjes middels een speciaal loom bord en een loom haak aan elkaar vast te maken. Dit kan met diverse technieken, zodat er verschillende soorten loom bandjes gemaakt kunnen worden. De elastiekjes die hiervoor gebruikt worden zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en zijn er zelfs met een glow in the dark effect.
Met Rainbow Loom worden niet alleen armbandjes gemaakt. Ook worden er met de loom elastiekjes kettingen, ringen en diverse dieren gemaakt die vervolgens aan haarknipjes vast gemaakt kunnen worden.

De Rainbow Loom uitvinder

Rainbow Loom BandjesCheon Choon Ng uit Novi (Michigan) is de uitvinder van de Rainbow Loom. Naar eigen zeggen kwam hij op het idee toen hij zijn dochters armbandjes zag maken middels elastiekjes om hun vingers. Als werktuigbouwkundige bedacht hij zich dat er een manier moest zijn om dit makkelijker te doen. Hij wilde graag indruk maken op zijn dochters en ging aan de slag. Dankzij ervaringen uit zijn eigen jeugd waar hij van grote elastieken springtouwen maakte, kwam hij op het idee om een soort van plank te ontwikkelen waarop de elastiekjes vast gehouden kunnen worden. Met wat spaargeld startte hij Rainbow Loom en liet de loom borden en elastiekjes produceren.
Vanaf dat moment is Rainbow Loom een enorm succes. Niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook in Australië en nu dus ook in Nederland. In de Verenigde Staten is Rainbow Loom inmiddels verkozen tot Speelgoed van het Jaar 2014.

Rainbow Loom Apps

Door het enorme succes, willen ook app bouwers hierop meeliften. In de App store zijn er daarom diverse apps rondom dit thema te vinden, zowel apps waarvoor betaald moet worden als gratis apps zoals InstaLoom.

Hoe Rainbow Loom maken?

Op YouTube zijn diverse tutorials te vinden. Hierin wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een bepaald type armband of een ander ontwerp kunt maken. Door steeds te pauzeren en de stap uit te voeren is het gemakkelijk om een Rainbow Loom bandje te maken. Natuurlijk zijn er diverse niveaus, van beginner tot gevorderd, maar wanneer je stap voor stap een tutorial volgt is alles na te maken.

Hieronder vind je een aantal tutorials waarin leuke Rainbow Loom ontwerpen worden getoond:

Rainbow Loom Triple Link Chain Armband

Rainbow Loom Oranje Voetballer

Rainbow Loom Ladder Armband

Dit vind je misschien ook leuk...