Recensie AR Gun

Recensie AR Gun

Product: AR Gun
Fabrikant: Wuhan Showbaby
Adviesverkoopprijs: €24,95
Leeftijdscategorie: 8+

Verkooptekst fabrikant: Gebruik de AR Gun samen met je smartphone voor een hoop plezier. Met deze Augmented Reality Gun bevind je je als het ware in de game.
Klopt dit? Wanneer het spel werkt wel.

Recensie AR Gun

De AR Gun is een zogenaamd Augmented Reality geweer. Augmented Reality is een techniek die bijvoorbeeld ook bij de app Pokemon Go wordt gebruikt. Dit klinkt dus veelbelovend!

Over AR Gun

Recensie AR GunVoor de AR Gun moet je op je telefoon een app downloaden. De systeemvereisten zijn Android 4.4 of hoger, iOS 8.4 of hoger en bluetooth 4.4 of hoger. Je kunt ook testen of je telefoon geschikt is voor de gyroscoop techniek waar AR gebruik van maakt door het volgende filmpje op je telefoon te bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=HU6B237RaIo
Draait het filmpje mee wanneer je je telefoon gebruikt? Dan gebruikt je telefoon de desbetreffende techniek.

De AR Gun werkt op 2 AAA batterijen. Wanneer je de gun aan hebt gezet kun je de telefoon in de houder van het geweer plaatsen. Schakel de bluetooth op je telefoon in. Zorg dat je vooraf de app AR Magic Gun hebt gedownload en open deze. Klik rechtsboven in het scherm van de app op ‘AR Magic Gun’ not connect’, klik daarna op ‘Connect’ en je telefoon zoekt naar de AR Gun. Nu kun je het geweer verbinden met de app.

In het hoofdmenu van de app zie je verschillende games om te downloaden. Nadat je een spel hebt gedownload kun je het spelen. Sommige spellen starten op in het Chinees. Dit kun je wijzigen naar Engels door op het tandwieltje te klikken en in het dropdown menu de Engelse taal te selecteren.

Enkele tips van de Nederlandse importeur:
– Zorg dat Bluetooth altijd ingeschakeld is op je telefoon
– Zorg dat de AR Gun aan staat
– Gebruik altijd de meest recente versie van de app
– Zorg dat je speelt in een goed verlichte ruimte. In donkere ruimtes werkt de gun minder goed.

In de AR Magic Gun app hebben wij Duck Catch en Hunter-X gedownload om te spelen. Duck Catch is een spel waarbij je in een kermistent op eenden moet schieten. Erg leuk, maar kan snel vervelen. Op naar Hunter-X waarbij je in de natuur op wild moet schieten. Helaas werkte dit spel niet goed zoals het zou horen (op de Moto G5 Plus en iPhone 7). Het spel draaide niet mee, waardoor je niet kon richten.
Kanttekening hierbij: dit spel is pas gelanceerd en nog volop in ontwikkeling. Echter vind ik dat je een spel pas mag lanceren wanneer het goed werkt en getest is.

Recensie AR Gun

Conclusie recensie AR Gun

In potentie is de AR Gun een topstuk. Het is interactief, je kunt er steeds weer nieuwe spellen voor downloaden in de Play Store of App Store en het houdt lekker vast. De knoppen werken goed en je telefoon wordt goed vergrendeld in het geweer. Echter werken niet alle spellen goed waardoor je de gun nog niet kunt gebruiken waarvoor het gebruikt zou moeten worden. Andere spellen werken wel goed maar vervelen al snel.

De adviesverkoopprijs van €24,95 is goed. Het is niet duur voor deze Augmented Reality Gun en wat het in potentie kan. Echter de fabrikant en app ontwikkelaar zal toch eerst stappen moeten zetten om de kwaliteit van de spellen te verbeteren.

Wij waarderen de recensie AR Gun daarom met een 6+. Wanneer de apps beter worden en alle spellen direct goed werken, zou ik de AR Gun er 3 punten bij geven, waardoor het dan op een 9+ uit zou komen.

De AR Gun kun je hier kopen: Buitenkado.nl

Waardering recensie AR Gun door redactie SpeelgoedMagazine.nl: 6+ / 10

Dit vind je misschien ook leuk...