Recensie Just Dance 2017

Game: Just Dance 2017
Producent: Ubisoft
Platform: PC, Xbox One, Playstation 4 (wij hebben het spel gespeeld op de PC via Uplay)
Adviesverkoopprijs: vanaf €39,99 (Wii, Xbox 360, PS3, Wii U), €54,99 (Xbox One, PS4), € 39,99 (PC)
PEGI: 3

Verkooptekst producent: roep je familie er vrienden bij elkaar want het is tijd om te dansen. De grootste muziek game aller tijden is helemaal terug!
Klopt dit? Ja, leuke en hilarische momenten met je beste vrienden en familie gegarandeerd!

Recensie Just Dance 2017

Recensie Just Dance 2017‘Maar ik kan helemaal niet dansen’. Dat dacht ik toen de review copy van Just Dance 2017 binnen kwam bij SpeelgoedMagazine.nl. ‘Ben ik wel de juiste persoon om dit spel te beoordelen?’, vroeg ik mezelf even af. Die twijfel was snel weg, want bij Just Dance 2017 gaat het niet alleen maar om de perfecte moves maar vooral om de lol die je hebt. En lol heb je, zo gauw je aan het dansen slaat.

Over Just Dance 2017

Voor de mensen die het principe van het spel niet kennen. Je moet de bewegingen van de dansers/danseressen op het scherm zo goed mogelijk na doen. Dat doe je door de controller van je spelconsole vast te houden die je bewegingen dan weer herkent en deze doorgeeft aan de console. Voor de pc-versie, die wij dus gespeeld hebben, wordt die controller vervangen door je smartphone waarop je een speciale Just Dance Motion Controller-app installeert.

Er kan gedanst worden op meer dan 40 nieuwe nummers. Hippe muziek van nu, bijvoorbeeld van Justin Bieber, Major Lazer en Sean Paul. Maar ook “goud van oud”, Queen met Don’t Stop Me Now bijvoorbeeld en “Goed Fout”, de kraker Dragostea Din Tei van O-Zone.

Er zijn verschillende spelmodi, bijvoorbeeld: World Dance Floor, waarbij je tegen spelers van over de hele wereld kunt dansen; Sweat en Playlists, stel je eigen playlist samen waarop je danst; en Machine, waarbij je aliens moet helpen een ufo te bouwen om zo terug naar huis te komen. Verder zijn er in Uplay verschillende bonussen en insignes te verdienen, waardoor de motivatie om toch nog even door te dansen aanwezig blijft.

Recensie Just Dance 2017

Conclusie recensie Just Dance 2017

Just Dance 2017 is een spel dat je bij voorkeur niet alleen speelt, maar met een aantal vrienden of familieleden. We garanderen je dat je verbaasd zult staan en dansmoves zult zien die je nooit verwacht had.

Maar in je eentje spelen kan ook, want je zult de dansbewegingen toch een keertje willen oefenen. En het is weer eens een andere manier om calorieën te verbranden.

Grafisch doet het spel wat het ook in de eerdere versies al deed, felle kleuren, flitsende achtergronden en dansers in hippe kleren. Muzikaal zit het helemaal wel snor, met al die “vette” tracks.

Puntje van kritiek is wel dat het toch wel dat wij niet alle speelmodi even leuk vonden, maar smaken verschillen. En verder heeft een laptop – waarop wij het spel gespeeld hebben – toch wel een kleiner scherm dan een tv, wat wel een andere spelervaring geeft. Met name als je met meerderen danst. Gelukkig kun je een laptop middels een HDMI kabel verbinden met de meeste televisies, waarmee dit probleem wordt opgelost.

Just Dance 2017 is een “ouderwets” leuke dans- en partygame waar je, als liefhebber van dit genre, veel plezier aan zult beleven. Ook al vinden wij de prijs van dit spel voor de high-end-consoles best hoog.

Tip: zorg ervoor dat je je smartphone met een touwtje vast maakt aan je pols. Want tijdens het dansen kan het zomaar gebeuren dat je de grip op het toestel verliest. En dat zou toch jammer zijn.

Grafisch: 8/10
Geluid: 8/10
Spelervaring: 8/10
Herspeelbaarheid: 7,5/10

Totaalscore recensie Just Dance 2017 door SpeelgoedMagazine.nl (geen gemiddelde): 8/10

Click to rate this post!
[Total: 12 Average: 5]

Dit vind je misschien ook leuk...