Recensie LEGO Jurassic World 3DS

Naam: LEGO Jurassic World
Gespeeld op: Nintendo 3DS
Producent: Warner Bros. Interactive Entertainment, TT Games en LEGO Group
Adviesprijs: €39,99
Leeftijdscategorie: 7+

LEGO Jurassic World koop je hier (voor alle consoles!)

Verkooptekst fabrikant: 4 Jurassic avonturen, 1 reusachtig spel. Beleef een onvergetelijk avontuur met 65 miljoen prehistorische blokjes.
Klopt dit? Ja (al hebben we de blokjes niet allemaal geteld)

Recensie LEGO Jurassic World 3DS

Recensie LEGO Jurassic World 3DSEen grote film als Jurassic World verdient ook een groot spel, moeten ze bij LEGO en Warner Bros. Interactive Entertainment gedacht hebben. Want het spel omvat niet alleen de nieuwste film, maar ook de 3 voorgaande Jurassic Park-films. Groot dus! Maar is groot ook meteen goed?

Over LEGO Jurassic World 3DS

Vanuit een soort bezoekerscentrum heb je als speler toegang tot alle vier de filmwerelden. Al zijn ze niet allemaal vanaf het begin beschikbaar, sommige moeten eerst worden vrij gespeeld. Aan de hand van de verhaallijnen van de films moet je verschillende levels doorspelen. Je speelt als bekende karakters uit de films, waarbij er tenminste telkens twee beschikbaar zijn en waartussen gewisseld kan worden tijdens het spelen. Dat is nodig, want elk karakter heeft specifieke eigenschappen die in bepaalde situaties nodig zijn. Soms speel je zelfs als dinosaurus. Je beweegt door middel van de analoge joystick. Met de A, B, X, en Y knoppen kun je springen, aanvallen, speciale acties uitvoeren en wisselen tussen karakters.

Recensie LEGO Jurassic World 3DS ScreenshotElk level heeft een hoofdopdracht, bijvoorbeeld ‘Zoek Sarah’, en eindigt wanneer je die opdracht tot een goed einde hebt gebracht. Maar er zijn ook submissies. De submissies zijn niet noodzakelijk om te voltooien, maar het is natuurlijk de sport voor elke gamer om dat wel te doen.

Door tijdens het spelen op de startknop te drukken, kom je in het hoofdmenu. Hier kun je zien hoe ver je met de verschillende (sub)missies bent. Dit hoofdmenu ziet er strak en overzichtelijk uit.

De camera hangt schuin boven de speelwereld, je kijkt dus neer op je karakter(s). Die wereld ziet er uit zoals je verwacht, in echte Jurassic Park-sfeer. De muziek draagt er zeker aan bij, de bekende film-melodieën komen voorbij.

Behalve het doorspelen van de films, kun je ook je eigen dino’s creëren en aanpassen en daar ook weer mee spelen.

Conclusie recensie LEGO Jurassic World 3DS

Lego Jurassic World ScreenshotHet is een gouden greep om alle vier Jurassic Park-films te verwerken in dit spel. Vooral het spelen van de oudere films levert veel “oh ja”-momenten op. Het is duidelijk dat er veel aandacht aan het spel is besteed.

Grafisch ziet het er allemaal tiptop uit, je waant je onderdeel van de films. Doordat de camera schuin boven de speelwereld hangt, werkt het 3D-effect erg goed. De levels zijn goed doordacht, met logische puzzels die (met enige regelmaat) opgelost moeten worden. En de LEGO-dino’s zijn prachtig vormgegeven.

Ook de muziek is zeer goed, al komt dat natuurlijk ook doordat de filmmuziek sowieso al fantastisch was.

Bijzonder aandachtspunt is de humor welke in het spel is verwerkt. De commentaren van de (niet speelbare) karakters die je tegenkomt in het spel zijn, bij vlagen, hilarisch. Klein minpuntje hierbij is, dat spelers die het Engels minder goed beheersen, niet alles even goed meekrijgen, want de Nederlandse ondertiteling is gewoon minder grappig.

Maar het belangrijkste is de spelervaring. LEGO Jurassic World heeft de kracht dat je altijd wilt weten wat er verder gebeurd (ook al ken je het verhaal van de films misschien al). De spelbesturing is erg intuïtief en snel te leren. Soms denk je als Alan Grant (uit de eerste film) na over een puzzel en op een ander moment ren je als dino achter een varken aan.
En wanneer je dan de hoofdopdracht van een level hebt uitgespeeld, betekend dat niet dat je er meteen klaar mee bent. Want om alle submissies te voltooien zul je echt nog terug moeten keren. Bij voorkeur met andere karakters, omdat die de vaardigheden hebben die nodig zijn om acties uit te voeren die de eerdere karakters niet bezitten. Maar die karakters moet je dan wel eerst verdienen door andere levels te spelen.

Kortom: LEGO Jurassic World is een groot spel, zowel letterlijk als figuurlijk.

Grafisch: 9/10
Geluid: 9,5/10
Spelervaring: 9/10
Herspeelbaarheid: 9/10

Waardering door SpeelgoedMagazine.nl: 9/10

Dit vind je misschien ook leuk...