Recensie Mijn Dierenpraktijk Paarden 3D

Naam: Mijn Dierenpraktijk Paarden 3D
Producent: Treva Entertainment
Adviesprijs: €29,99
Leeftijdscategorie: 3+

Verkooptekst fabrikant: Je onderzoekt paarden op ziektes en verwondingen en doet er alles aan om ze beter te maken. Stel de juiste diagnose en een behandelplan op. Voorkom ziektes, desinfecteer wonden en voer kleine operaties uit. Jij bent de dierenarts en dus verantwoordelijk voor de hele kliniek.
Klopt dit? Jazeker! (maar je moet wel kunnen lezen)

Recensie Mijn Dierenpraktijk Paarden 3D

Recensie Mijn Dierenpraktijk Paarden 3DVeel mensen zijn gek op dieren en een deel hiervan wilt graag dierenarts worden. Om alvast wat ervaring op te doen en te proeven van het vak dierenarts is er het spel Mijn Dierenpraktijk Paarden 3D voor de Nintendo 2DS en 3DS. In dit spel run je een dierenkliniek en moet je paarden weer beter maken.

Over Mijn Dierenpraktijk Paarden 3D

Alle verschillende facetten van het dierenarts zijn komen in dit spel aan bod. De dierenkliniek is dan ook het centrale deel van het spel, van waaruit alle acties beginnen of plaats vinden. Als dierenarts kun je vrij bewegen in en om het pand. Is een paard ziek of heeft het andere problemen, dan komen de eigenaren naar jouw kliniek. Eerst onderzoek je het paard, waarna een diagnose volgt die stap voor stap aangeeft welke behandelingen nodig zijn. Daarvoor zijn medicijnen en andere hulpmiddelen nodig. Ook spoedgevallen komen voorbij, die te herkennen zijn aan een rood zwaailicht in het scherm. Je moet dan eerst met je auto naar de klant toe.

Dat is niet de enige uitstap vanaf de dierenkliniek. Je kunt ook naar het dorp, door het scherm uit te lopen. In het dorp kun je – nee, moet je – je medicijnvoorraad aanvullen. Verder kun je er bijvoorbeeld een website voor je kliniek laten bouwen of een krediet nemen om grote investeringen te doen. Dat geld kun je dan gebruiken om je kliniek te upgraden of uit te breiden met stallen. Daarnaast gaat het niet alleen om de gezondheid van paarden, maar ook die van jezelf. Let er op dat je op tijd eet en slaapt, om fit te blijven.

Los van het dierenartsgedeelte kun je aan het begin ook kiezen om gewoon een stuk op het paard te rijden. Je kiest je paard en kunt dan gewoon lekker gaan rijden. Een leuke afwisseling.
Grafisch ziet het spel er prima uit. Niet spectaculair maar wel degelijk. Het 3D-effect is leuk, maar niet cruciaal voor de spelbeleving. In 2D verlies je dus niets ten opzichte van 3D. Ook het geluid voldoet, zonder je van stoel te blazen.

Recensie Mijn Dierenpraktijk Paarden 3D

Conclusie recensie Mijn Dierenpraktijk Paarden 3D

De leeftijdscategorie van 3+ is te laag, je moet kunnen lezen om het spel te kunnen spelen. Daarom kan dit spel beter een leeftijdscategorie van 7+ krijgen. De behandelingen die je moet toepassen in dit spel zijn in veel gevallen gelijk. Desondanks is het toch een erg leuk spel. Dat komt doordat je echt het gevoel hebt dierenarts te zijn: je bent totaal verantwoordelijk voor de hele kliniek. Vergeet je bijvoorbeeld om je medicijnvoorraad aan te vullen, dan kun je ook geen behandelingen uitvoeren. Ook de mogelijkheid om je kliniek uit te breiden is een goede toevoeging. Het laat je proeven aan het managen van een dierenkliniek. Verder is het paardrijden gewoon leuk om te doen.

Er zijn wel kleine schoonheidsfoutjes. Een vertaalfoutje bijvoorbeeld: ‘niet genoeg medicijnen’ wordt ‘niet goed medicijnen’. Verder valt het op dat je je medicijnvoorraad moet aanvullen, maar dat je over onbeperkte brandstof beschikt om naar noodgevallen te rijden.
Stoort het? Nee, niet echt. Het spel is daarvoor te leuk en de drive om verder te komen en uitbreidingen te kopen te groot. Helemaal wanneer je kijkt naar de aanschafprijs. Je betaald niet de hoofdprijs, maar je krijgt er wel vele uren spelplezier voor terug.
Oh ja, dit spel is echt niet alleen voor meisjes, al zal dit wel de hoofddoelgroep van de makers zijn.

De recensie Mijn Dierenpraktijk Paarden 3D voor de Nintendo 3DS en 2DS wordt door de redactie van SpeelgoedMagazine.nl gewaardeerd met een acht als rapportcijfer.

Waardering recensie Mijn Dierenpraktijk Paarden 3D door SpeelgoedMagazine.nl: 8/10

Dit vind je misschien ook leuk...