Recensie Asterix De Romeinse Lusthof

Naam: Asterix De Romeinse Lusthof
Producent: Bigben Interactive
Adviesprijs: €39.99
Leeftijdscategorie: 7+

Verkooptekst fabrikant: Kruip in de huid van Asterix, Obelix en Idefix om het bos te redden. Bereid toverdrank, zodat je die gekke Romeinen rake klappen kunt geven! Loop door het dorp heen, jaag op wilde zwijnen, zorg dat de bard stopt met zingen en zet je schrap voor het laatste overwinningsmaal!
Klopt dit? Ja, maar denk er aan dat het spel is gericht op jongere spelers.

Recensie Asterix De Romeinse Lusthof

Recensie Asterix De Romeinse LusthofDe recensie Asterix De Romeinse Lusthof gaat over het spel van de Asterix en Obelix-film die op dit moment in de bioscopen draait. Logischerwijs volgt het spel dan ook het verhaal van de film en het gelijknamige stripalbum, waarop de film gebaseerd is.

Over Asterix De Romeinse Lusthof

Julius Caesar bedenkt een plan om die vervelende Galliërs er onder te krijgen. Niet met bruut geweld, maar door rondom het dorp van Asterix een heus Romeins Lusthof te bouwen met luxe appartementen en zwembaden. Steeds meer Romeinen nemen hun intrek in de Lusthof, waardoor het er steeds drukker wordt. Het plan is dat de Galliërs hierdoor definitief onderworpen worden, al is het alleen maar omdat het bos rondom het dorp gekapt wordt om plaats te maken voor alle nieuwe gebouwen.

Recensie Asterix De Romeinse Lusthof ScreenshotDoor middel van verschillende speltypes wordt je vervolgens het verhaal in getrokken. Een kleine greep: everzwijnen vangen voor het eten, Romeinen klappen verkopen, toverdrankjes brouwen, magische eikels planten om de gekapte bomen weer te laten groeien en menhirs (staande stenen) houwen. Per spel volgt (bij de eerste keer) een duidelijke uitleg hoe er gespeeld moet worden. Die uitleg is, net als de overige teksten in het spel, volledig in het Nederlands.

De centrale plek in het spel is het Gallische dorp, van waaruit de verschillende opdrachten starten. Ook het verhaal wordt door de bekende bewoners van het dorp verteld, want ze zijn er allemaal: Asterix, Obelix, Idefix, Panoramix, Heroïx

Het hoofdbestanddeel van dit spel is het volgen van het verhaal. Maar de verschillende spellen kunnen ook zelfstandig gespeeld worden, mits je ze wel eerst in de verhaalmode hebt vrijgespeeld.

Conclusie recensie Asterix De Romeinse Lusthof

Recensie Asterix De Romeinse Lusthof ScreenshotGrafisch ziet het spel er afgewerkt uit. De sfeer van de Asterix-stripverhalen is goed vertaald.
Het spel is te spelen op een Nintendo 2DS en een 3DS. Bezitters van de Nintendo 3DS krijgen mooie 3D-beelden voorgeschoteld. Ze voegen niets toe wat betreft het daadwerkelijke spel, maar ze geven wel extra diepgang aan de beelden. Vooral in de spellen waarbij je van boven meekijkt is dit echt van toegevoegde waarde. Ook de muziek en de geluidseffecten zijn passend en vervelen niet snel.

Wat wel een beetje wringt, is de afwisseling in de spellen. Om verder te komen in het verhaal dien je de opdrachten van Heroïx uit te voeren. Wanneer je de eerste keer achter everzwijnen moet aanrennen is dat leuk, maar zodra je dit met enige regelmaat moet doen wordt het soms wat eentonig. Bovendien is de directe link met het verhaal van een opdracht niet altijd duidelijk.

Desondanks zullen met name de jongere spelers zich goed vermaken met dit spel. De leeftijdsgrens van 7+ is goed, want de Romeinen krijgen rake klappen, maar wel op een luchtige manier. Dus zonder dat er bloed vloeit. Het spel is met €39,99 wel aan de dure kant, €10,- minder had best gemogen.

Grafisch: 8/10.
Muziek en geluidseffecten: 8/10.
Spelplezier: 7/10.
Herspeelbaarheid: 7/10.

De redactie van SpeelgoedMagazine.nl waardeert de recensie Asterix De Romeinse Lusthof met een voldoende: 7,5.

Waardering door SpeelgoedMagazine.nl: 7,5/10

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Dit vind je misschien ook leuk...