Recensie VTech Storio 2

Naam: VTech Storio 2
Producent: VTech
Adviesprijs: €99,95
Leeftijdscategorie: 3-9 jaar

Verkooptekst fabrikant: Veel educatieve games en downloadbare apps voor verschillende leeftijden! Lees, speel, teken, creëer en leer!
Klopt dit? Ja, er zijn additioneel veel games verkrijgbaar en apps te downloaden om verschillende vaardigheden zoals lezen al spelenderwijs te ontwikkelen.

Recensie VTech Storio 2

Recensie VTech Storio 2Na de VTech Storio 1 heeft VTech de Storio 2 uitgebracht. Waar de eerste versie nog een uitgebreid ABC toetsenbord heeft, heeft de VTech Storio 2 geen ABC toetsenbord. De ruimte die hiermee is bespaard wordt opgevuld met een groter touchscreen waardoor de games en apps beter tot hun recht komen.

Over VTech Storio 2

De VTech Storio 2 is door het Belgische publiek in 2012 verkozen tot Speelgoed van het Jaar 2012 en niet zonder reden. De VTech Storio 2 is een educatieve tablet voor kinderen vanaf drie jaar. Hiermee kunnen ze net als papa en mama ook met een tablet spelen. De VTech Storio 2 is in tegenstelling tot een normale tablet, ontworpen om kinderen spelenderwijs nieuwe dingen te leren.

Op de VTech Storio 2 zijn vijftien apps vooraf geïnstalleerd en wanneer je het software programma Explor@ Park op je computer download, kun je gratis twee apps downloaden uit de VTech App store. Tijdens de registratie van de VTech Storio 2 via Explor@ Park wordt het programma Tekenstudio op de Storio 2 vrijgegeven.

Op de VTech Storio 2 zijn onder andere de volgende apps voor geïnstalleerd: Verhaal Sam in de Stad, de spellen Alien Redden en Gezicht race, diverse kleurplaten, een fotocamera, kalender, rekenmachine en klok. Verder kun je andere apps downloaden via Explor@ Park en meer spellen apart kopen in de betere speelgoed winkel of webshop.

De achterkant van de VTech Storio 2 heeft een uitklapbare standaard welke horizontaal en verticaal uitgeklapt kan worden. De verschillende verhalen en spellen zorgen ervoor dat de leesvaardigheid, rekenvaardigheden, het probleem oplossend vermogen, logisch denken en de creativiteit van kinderen worden ontwikkeld op een leuke manier.

Eigenschappen VTech Storio 2

-Hoge definitie touchscreen, schermgrootte: 5inch (12,7cm)
-Schermresolutie: 480×72
-Bewegingssensor
-Camera: 1,3 Megapixel (Draaibare cameralens)
-Microfoon
-Uitbreidbaar geheugen middels SD kaart tot 32GB
-Intern geheugen: 2GB
-Adapter: aan te sluiten, wordt niet meegeleverd
-Aansluiting voor koptelefoon, regelbaar volume
-2 Touchscreen pennen
-USB poort: ja voor verbinding met computer (kabel meegeleverd)
-Power: 4 x AA batterij (niet meegeleverd)

Conclusie recensie VTech Storio 2

De VTech Storio 2 is gemaakt van stevige materialen waardoor deze kindertablet tegen een stootje kan. Maar zoals bij ieder touchscreen is ook dit scherm gevoelig en dien je er voorzichtig mee te zijn. Daarom zijn er verschillende beschermhoezen verkrijgbaar om de tablet te beschermen. Ook zijn er stevige tasjes verkrijgbaar om de VTech Storio 2 in op te bergen na gebruik.

Voor de VTech Storio 2 zijn meerdere profielen aan te maken zodat deze kindertablet bijvoorbeeld gedeeld kan worden door meerdere kinderen uit het gezin. Maar het leukst is natuurlijk wanneer ieder zijn eigen tablet heeft.
De VTech Storio 2 heeft ook aparte ouderinstellingen waarmee je bijvoorbeeld kan voorkomen dat je kind per ongeluk iets wist van de tablet.

Wanneer je kind drie of vier jaar is, is het gewenst om je kind de eerste keren te begeleiden zodat hij of zij de tablet kan begrijpen. Zeker wanneer je kind wordt opgezogen in deze educatieve ‘digitale’ wereld en daardoor geïrriteerd gaat reageren op prikkels van buitenaf, is het verstandig er altijd bij te zijn en bijvoorbeeld een vooraf bepaalde tijd in te stellen dat hij of zij met deze mini computer mag spelen.

De VTech Storio 2 krijgt van ons alvast een aantal pluspunten omdat je twee apps- waar je normaal tussen de €2,99 en €4,99 voor betaald – gratis kunt downloaden. Andere pluspunten zijn de draaibare camera, de meegeleverde reserve pen en USB kabel om de VTech Storio 2 aan de computer te kunnen verbinden.
Het enige grote minpunt aan VTech Storio 2 is dat er geen batterijen worden meegeleverd en deze dus nog apart moeten worden aangeschaft. Producten die werken op batterijen moeten naar mijn mening altijd geleverd worden met een set batterijen.
De recensie VTech Storio 2 eindigt daarom met een verdiende negen als rapportcijfer.

Waardering door SpeelgoedMagazine.nl: 9/10

Dit vind je misschien ook leuk...