Buitenspeeldag 2014

Buitenspeeldag 2014Aanstaande elf juni is het weer buitenspeeldag. Deze jaarlijkse terugkerende dag is bedoeld om kinderen te stimuleren buiten te spelen en meer te gaan bewegen. Om kinderen een extra prikkeling te geven naar buiten te gaan op de jaarlijkse buitenspeeldag heeft Nickelodeon besloten om op buitenspeeldag 2014 het 24-uurs kanaal Nick Jr. en kinderkanaal Nickelodeon vanaf één uur ’s middags tot vijf uur ’s middags op zwart te zetten.

Buitenspeeldag 2014 en Nickelodeon

Speciaal voor buitenspeeldag 2014 worden er door Nickelodeon op Nick Jr. bijzondere afleveringen van Dora uitgezonden. De Stap voor Stap week met Dora the Explorer staan uiteraard in het teken van de nationale buitenspeeldag en in deze afleveringen ontdekt Dora diverse sporten. Deze speciale Dora afleveringen worden van 2 tot en met 6 juni uitgezonden, samen met Boots zal Dora onder andere honkbal spelen, voetballen en een dans show opvoeren. Tijdens de laatste aflevering op 6 juni reist ze af naar Brazilië voor een groot toernooi. Wanneer Dora samen met haar team de monsters verslaat, zal ze de Big Cup winnen!

Deze Dora afleveringen zijn dagelijks van 2 tot en met 6 juni te zien op Nick Jr. om 17:35u en om 08:40u op Nickelodeon.

Over Buitenspeeldag 2014

Het is belangrijk dat kinderen bewegen. Spelenderwijs kunnen kinderen dit voor elkaar krijgen door buiten te spelen samen met hun vriendjes en vriendinnetjes. Onderzoek toont aan dat kinderen die veel buitenspelen en dus bewegen een aantoonbaar gezondere levensstijl hebben. Dit is één van de redenen waarom de Nationale Buitenspeeldag in het leven is geroepen. Buiten spelen en bewegen is niet alleen gezond, maar ook erg leuk!

Dankzij een samenwerking van Jantje Beton, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Veilig Verkeer Nederland en Scouting Nederland worden er in veel Nederlandse Gemeenten activiteiten georganiseerd om de Nationale Buitenspeeldag 2014 te laten slagen. Wil je meer weten over de activiteiten bij jou in de buurt? Kijk dan www.buitenspeeldag.nl!

Dit vind je misschien ook leuk...