Recensie Top Model 3D

Naam: Top Model 3D
Producent: Treva Entertainment
Adviesprijs: €29,99
Leeftijdscategorie: 3+

Verkooptekst fabrikant: Ben jij de nieuwe Doutzen? Laat die unieke indruk achter bij de jury en alle glamourbladen, word het nieuwe Topmodel en al je wensen gaan in vervulling.
Klopt dit? Ja, maar je moet er wel een bepaalde leeftijd voor hebben.

Recensie Top Model 3D

Recensie Top Model 3DOm een top model te worden moet je veel laten en veel geluk hebben. Niet iedereen is er voor in de wieg gelegd. Helaas… maar wees niet getreurd! Vanaf nu kun je toch ervaren hoe het is om een supermodel te zijn met het spel Top Model 3D voor de Nintendo 3DS. Geniet van de glamour en alle luxe wanneer je als topmodel door het leven gaat in deze nieuwe game van Treva Entertainment.

Over Top Model 3D

Recensie Top Model 3D voor Nintendo 3DSTop Model 3D is niet alleen te spelen op de Nintendo 3DS, maar ook op de Nintendo 2DS. De 3D-beelden zien er leuk uit, maar zijn niet van toegevoegde waarde voor de spelbeleving. Ook in 2D is het spel prima te spelen. Het doel is om te winnen van de negen andere topmodellen die ook meedoen aan de modellenwedstrijd. Het spel wordt in verschillende rondes van een week gespeeld. Van maandag tot en met vrijdag kun je de verschillende onderdelen oefenen – welke je zelf kunt inplannen in de agenda – en moet je diverse opdrachten uitvoeren. Elke ronde eindigt vervolgens op de catwalk waar je beoordeeld wordt door de jury en waar je vragen over mode moet beantwoorden. Het model dat hier slechtst presteert valt af.

Een luxe appartement is de centrale ruimte in het spel, van waaruit je de oefeningen of opdrachten start. Hier vind je ook je manager die je tussendoor beoordeelt, maar ook helpt door bijvoorbeeld uitleg te geven of je te vertellen dat je eerst iets moet eten van de fruitschaal om energie op te doen voor de volgende opdracht of oefening.

In Top Model 3D zijn vier onderdelen waar je de beste in moet worden: make-up, fashion, catwalk en fotoshoot. De laatste twee onderdelen worden gespeeld door zo snel mogelijk op de juiste knoppen (A, B, Y, X) te drukken of met de analoge stick figuurtjes na tekenen om een foto te maken of op de catwalk te lopen en te poseren. Bij fashion moet je een model aankleden in een bepaalde stijl (bijvoorbeeld modern) en bij make-up moet je proberen het gezicht net zo mooi op te maken als een top visagist. Op de scorebalk kun je zien hoe goed je presteert. Je kunt speelmunten verdienen waarmee je weer dingen kunt kopen in het spel. Al deze onderdelen zijn (behalve in de modellencompetitie) ook vrij te spelen.

Conclusie recensie Top Model 3D

Recensie Top Model 3D voor Nintendo 3DS en 2DSOp het doosje staat een leeftijdscategorie van 3+ (volgens de Pegi classificatie), maar dat is niet realistisch. Hiervoor is het niveau van het spel te hoog; je moet aardig snel kunnen reageren, goed kunnen natekenen en je moet kunnen lezen! Een instapleeftijd van 6 of 7 past beter. Ook de modevragen zijn pittig waarbij zelfs volwassenen soms even moeten nadenken. Het spel ziet er niet supermooi uit, maar er zitten wel leuke details in. Zo komt het model, in 3D, echt uit de verte de catwalk op lopen en kijk je echt door de zoeker van het fototoestel naar het model. De verschillende onderdelen zijn goed uitgewerkt, met name het opmaken en aankleden is leuk (en ook wel lastig) om te doen.

Naar verwachting zullen meisjes vanaf een jaar of 7 veel spelplezier aan Top Model 3D beleven. Oudere kinderen en volwassenen zullen hun aandacht op een gegeven moment verliezen. De recensie Top Model 3D voor de Nintendo 3DS en 2DS wordt door de redactie van SpeelgoedMagazine.nl gewaardeerd met een verdiende zeven.

Waardering door SpeelgoedMagazine.nl: 7/10

Dit vind je misschien ook leuk...