Minecraft Story Mode Episode 3

Minecraft Story Mode Episode 3We hebben kort geleden Episode 3, The Last Place You Look, van Minecraft Story Mode gedownload. Nadat we Episode 3 – “The Last Place You Look” hebben gespeeld willen we dit graag als toevoeging van de recensie Minecraft Story Mode publiceren. Zonder teveel van het verhaal te verklappen, kunnen we er kort iets over zeggen. Lees hier de recensie Minecraft Story Mode Episode 3.

Over recensie Minecraft Story Mode Episode 3 – The Last Place You Look

Het verhaal ontwikkeld zich in de traditie van de klassieke heldenverhalen, zeg maar in de lijn van Lord of the Rings. In het begin is het karakter van de speler een onervaren avonturier, waarvan het niet de eerste keuze is dat ze zich in dit avontuur stort.

Recensie Minecraft Story Mode Episode 3MIneEr waart een alles vernietigende storm over het land. Je moet op zoek naar 4 oude helden, die de wereld eerder hebben gered, en die dit samen weer zouden kunnen. Naarmate het verhaal zich ontwikkeld blijkt dat jij een veel grotere rol speelt dan zij. Zij scheppen als het ware de mogelijkheden voor jou, als speler, om je karakter tot held te laten worden. Helaas, dat loopt natuurlijk niet altijd op rolletjes. Je kunt/zult verschillende keren dood gaan, maar gelukkig is het een spel en kun je het dan weer opnieuw proberen.

Het spel focust zich met name op het vertellen van het verhaal en dat gebeurt alsof je in een film speelt, waarin jij – als speler – de hoofdrol hebt. Niet alleen moet je op de beslissende momenten de gewenste handelingen uitvoeren, ook is het van belang welke keuzes je maakt. Zo moet je in Episode 2 kiezen tussen 2 hoofdpersonen en bij elke keuze hoort een compleet ander verloop van een stukje van het spel.

Verder is vriendschap het kernwoord, veel keuzes gaan over de onderlinge banden tussen de hoofdpersonen. En daarmee wordt je betrokkenheid tot je hoofdpersonen steeds groter en gaat het verhaal steeds meer tussen je oren zitten. Knap gedaan. Helemaal als je bedenkt dat alles wat je ziet is gemaakt met de bekende Minecraft-blokjes.

Conclusie recensie Minecraft Story Mode Episode 3 – The Last Place You Look

De minpuntjes in dit spel worden duidelijk. Ook al kun je keuzes maken tijdens het spel, de grote verhaallijn ligt vast.

Verder blijft het laggen van het spel in Steam een probleem. En niet alleen wij hadden er last van, op internet zijn er veel verhalen te vinden van spelers die tegen hetzelfde aan lopen. Door dat laggen is het op tijd maken van keuzes soms lastig, waardoor je soms iets kiest wat je niet wilt.

Helemaal frustrerend wordt het in Episode 3, bij het maken van de F-bom. Wij hebben de grafische instellingen van het spel op de allerlaagste stand moeten zetten om het laggen zodanig te beperken dat het maken van die bom enigszins te doen was. En dan nog hebben we het tientallen keren moeten proberen. De lol gaat er dan wel van af.

Of dit op andere consoles/platforms ook zo is, kunnen we niet zeggen.

Desalniettemin, blijft Minecraft Storymode een erg goed spel dat het vooral moet hebben van sfeer en verhaal. We wachten in spanning op Episode 4 die binnenkort moet verschijnen.

Dit vind je misschien ook leuk...