Recensie RollerCoaster Tycoon Mega Pack

Recensie RollerCoaster Tycoon Mega Pack

Game: RollerCoaster Tycoon Mega Pack
Producent: Mindscape
Platform: PC Only
Adviesverkoopprijs: vanaf €13,00 voor de PC
PEGI: 3

Verkooptekst producent: Het RollerCoaster Tycoon Mega Pack bevat de bestverkochte achtbaan-game aller tijden! RollerCoaster Tycoon 1, 2 en 3 inclusief alle uitbreidingen in één unieke bundel. Alle games zijn geoptimaliseerd om ook te werken met de nieuwste hardware dus als je een computer met Windows 10 hebt dan is dat geen probleem!
Klopt dit?: ja, al zijn de eerste twee spellen inmiddels wel gedateerd, maar de prijs maakt heel veel goed.

Recensie RollerCoaster Tycoon Mega Pack

Recensie RollerCoaster Tycoon Mega PackRollerCoaster Tycoon Mega Pack bevat de eerste drie delen uit deze spellenserie. Voor de wat jongere gamers onder ons: deel 1 uit de serie stamt al weer uit 1999, deel 2 kwam in 2002 en deel 3 in 2004. Deze serie is nu voor PC verkrijgbaar in 1 mega pack!

Over RollerCoaster Tycoon Mega Pack

Het doel van elk deel is gelijk: bouw en beheer zo succesvol mogelijk je eigen pretpark. Dat klinkt heel simpel, maar er komt wel wat bij kijken. Er kunnen natuurlijk achtbanen gebouwd worden, maar ook andere (soms minder spectaculaire) attracties, zoals draaimolens en spookhuizen. Die attracties kosten geld, maar brengen ook weer geld op. Zorg ervoor dat de opbrengsten hoger zijn dan de kosten. Die winst kun je dan weer investeren: een picknickplaats, monteurs die je attracties onderhouden, mooiere wandelpaden. Alles voor zo veel mogelijk tevreden bezoekers aan je park.
We lopen alle drie spellen even door.

RollerCoaster Tycoon 1: in dit spel begin je met een leeg stuk land. Je bent vrij om het park zo in te richten als jezelf wilt. Je bouwt en beheert je park vanuit verschillende menu’s. Die menuschermen zijn duidelijk en alle informatie die je nodig hebt is eruit te halen, zodra je de weg er in gevonden hebt. Je moet op veel dingen letten: zijn je attracties nog veilig, zijn je bezoekers tevreden, heb je genoeg cash.
Grafisch is het spel nu echt gedateerd, maar gek genoeg is dat niet eens zo erg. Want de kern van het spel, je pretpark managen, blijft overeind. Groot pluspunt is dat er een duidelijke “tutorial-game” gespeeld kan worden, die je de stap voor stap door het managen van je eigen pretpark heen loodst.

RollerCoaster Tycoon 2: dit deel zet het werk van deel 1 voort. Maar nu kun je kiezen uit verschillende opdrachten. Bijvoorbeeld door een park in een bepaald thema te bouwen, waarbij je ook nog een “targets” mee krijgen die behaald moet worden, bijvoorbeeld een minimum bezoekersaantal dat binnen een bepaalde tijd moet worden.
Grafisch is het spel nagenoeg gelijk aan deel 1.

Recensie RollerCoaster Tycoon Mega Pack

RollerCoaster Tycoon 3: grafisch worden er hier heel veel stappen vooruit gezet. De “tutorial-game” is nu opgesplitst in de verschillende onderdelen van het spel; zo kun je apart oefenen in (bijvoorbeeld) het ontwerpen van je eigen achtbaan, het plaatsen ervan, en het aannemen van nieuw personeel. Maar misschien wel de grootste pluspunt van het spel is de “coastercam”. Je beleeft de attractie die je gebouwd dan alsof je er zelf in zit, of het nu een achtbaan of een schommelschip is. Het is een leuke toevoeging aan het spel. Want ook al ga je niet echt over de kop, een “coastercamritje” voelt heel realistisch aan.

Recensie RollerCoaster Tycoon Mega Pack

Conclusie Recensie RollerCoaster Tycoon Mega Pack:

Drie redenen om RollerCoaster Tycoon Mega Pack aan te schaffen:
1: Het managen van je eigen pretpark blijft leuk, ook al zijn de spellen niet meer het nieuwste van het nieuwste.
2: Je hebt geen pc die snel genoeg is om de nieuwste telg uit de serie, RollerCoaster Tycoon World (die ook nu uit is) te draaien.
3: De prijs, voor € 13,00 (de goedkoopste prijs die wij voor het spel konden vinden) krijgt je drie managementspellen waar je enige tijd zoet mee bent.

Waarom niet? Je bent geen liefhebber van management-games en/of je speelt liever de nieuwste spellen.

Uitleg bij de beoordelingscijfers:
Normaal geven wij van Speelgoed Magazine de geteste spellen vier beoordelingscijfers: grafische prestaties; geluid/muziek; spelervaring; herspeelbaarheid. We vonden het echter niet reëel om nu ook cijfers voor grafische prestaties en geluid te geven vanwege de leeftijd van de spellen. Daarom geven we elk spel een totaal cijfer, wat we dan ‘spelbeleving’ noemen.

Spelbeleving RollerCoaster Tycoon 1 (incl. uitbreidingen):7,5/10
Spelbeleving RollerCoaster Tycoon 2 (incl. uitbreidingen): 7/10
Spelbeleving RollerCoaster Tycoon 3 (incl. uitbreidingen): 8/10

Totale spelbeleving recensie RollerCoaster Tycoon Mega Pack (geen gemiddelde): 7,5/10

Dit vind je misschien ook leuk...