Recensie Minecraft Story Mode

Naam: Minecraft Story Mode
Console: PC, MAC, PS3, PS4, XBOX1, XBOX360, Wii U, Android (Google Play), iOS (App store).
Voor de recensie hebben we het spel op een laptop gespeeld via de gamesite Steam.
Producent: Telltale Games
Adviesprijs: prijzen variëren per platform, maar liggen rond de €30,00, de volgende delen van het spel kun je dan downloaden zodra ze beschikbaar zijn. Behalve voor Google Play en App store, daar koop je de delen los. Het spel verschijnt dus in verschillende delen. Wij hebben deel 1, The Order Of The Stone gespeeld.
Leeftijdscategorie: 12+

Verkooptekst fabrikant: Minecraft Story Mode is alsof je in een televisieserie mee speelt gebaseerd op je favoriete spel, de keuzes die je maakt en de dingen die je doet beïnvloeden het verloop van het spel.
Klopt dit? Ja!

Recensie Minecraft Story Mode

Minecraft Story ModeIedereen die wel eens een game speelt, kent Minecraft vast wel. Het spel waarin je met blokken je eigen creaties kunt bouwen en/of kunt overleven. Deze Minecraft wereld is het decor voor een filmisch avontuur.

Over Minecraft Story Mode

Je speelt als Jesse, die samen met twee vrienden en haar varkentje Reuben meedoet aan een jaarlijkse bouwwedstrijd. Tijdens die wedstrijd loopt het varkentje weg en tijdens het zoeken naar het beestje kom je een aantal zombies en andere engerds tegen. Je wordt gered door een volbloed avonturierster en zij sleurt je mee het avontuur in. Verder zullen we niets over het verhaal vertellen, want dat moet je zelf ervaren.

Recensie Minecraft Story ModeNet als bij een actiefilm verschijnt de titel van het spel pas wanneer je het al een tijdje aan het spelen bent. Terwijl je ergens vanaf valt – we zeggen niet waarvan – komt de titel van het spel in beeld. Een beetje Indiana Jones-achtig. Erg leuk gedaan.

De opbouw van het verhaal is geheel in “in-game-beelden”, je ziet Jesse van een afstandje. Het bewegen gaat door een combinatie van toetsenbord en muis. Tijdens de filmpjes die het verhaal vertellen moet je soms keuzes maken. Die keuzes hebben invloed op het verloop van het spel. Reageer je bijvoorbeeld begrijpend of bot? Ook moet je soms vechten tegen zombies en andere tegenstanders.

Conclusie recensie Minecraft Story Mode

De fans van Minecraft zullen dit geweldig vinden, maar ook als niet Minecrafter beleef je veel plezier aan het spel.
Er is veel aandacht aan het spel besteed. De personages zijn goed bedacht en uitgewerkt. En ook al zijn de karakters getekend in blokjes, toch zijn het echte mensen. Dat is knap. Dat komt ook door de erg goede stemacteurs, de juiste stem zit bij het juiste personage.

Het spel ziet er prachtig uit. Erg sfeervol en toch helemaal Minecraft. De muziek is mooi en passend. Minpuntje is misschien dat je het spel met een paar uurtjes heb doorgespeeld. Maar dan kun je altijd nog een keer beginnen en andere keuzes maken. Gelukkig worden er nog een aantal nieuwe delen uitgebracht waardoor je toch nog even door kunt gaan.

Minecraft Story Mode – The Order Of The Stone maakt nieuwsgierig naar de verdere delen van het spel.

Minecraft Story Mode

Opmerking: het spelen via Steam gaf op de laptop waarop wij het spel getest hebben soms wat vertraging op bij het bewegen met de muis. Daardoor waren we soms niet op tijd met het maken van de keuzes die je voor het verhaal moet maken. Maar we weten niet precies waardoor dat komt; kan aan de internetverbinding liggen, de snelheid van de laptop of nog een andere oorzaak hebben. Daarom hebben we dit niet meegeteld in de beoordeling, maar wilden we het wel gemeld hebben.

De recensie Minecraft Story Mode wordt door de redactie van SpeelgoedMagazine.nl gewaardeerd met een verdiende negen.

Grafisch: 9/10
Geluid: 9/10
Spelervaring: 9/10
Herspeelbaarheid: 8,5/10

Waardering recensie Minecraft Story Mode door SpeelgoedMagazine.nl: 9/10

De recensie over Minecraft Story Mode Episode 3 – The Last Place You Look vind je hier!

Click to rate this post!
[Total: 5 Average: 5]

Dit vind je misschien ook leuk...