Recensie Tetris Ultimate

Naam: Tetris Ultimate
Producent: Ubisoft
Adviesprijs: €19,99
Leeftijdscategorie: 3+

Verkooptekst fabrikant: het populairste puzzelspel ter wereld is terug en is beter dan ooit: Tetris Ultimate.
Klopt dit? Jazeker! Het spel heeft aan kracht niets ingeboet.

Recensie Tetris Ultimate

Recensie Tetris UltimateAls er één titel bewijst dat een spel geen ingewikkelde regels hoeft te hebben om generaties lang te blijven boeien, is het Tetris wel. De gekleurde blokjes in verschillende vormen vallen nog steeds naar beneden en moeten zo goed mogelijk in elkaar gepuzzeld worden. Een ononderbroken rij met blokjes verdwijnt vervolgens, waardoor alle blokjes erboven naar beneden zakken. Steeds sneller komen de blokjes naar beneden totdat ze de bovenkant van het scherm bereiken en je opnieuw kunt beginnen. Tot zover niets nieuws in dit spel voor de Nintendo 2ds en/of 3ds.

Het ultieme van Tetris

Recensie Tetris UltimateHet “ultieme” komt in de vorm van veel verschillende spel varianten, die met je Mii-karakter speelt. ‘Marathon’, bereik level 15; ‘Sprint’, speel zo snel mogelijk 40 rijen weg; ‘Endless’, behaal level 30; ‘Battle’, speel tegen een computer-tegenstander.

Al deze modussen in Tetris Ultimate kun je ook online tegen spelers van over de hele wereld spelen, als je tenminste over een Wi-Fi-verbinding beschikt. Ook is er de mogelijk om “live” te spelen tegen andere 2ds/3ds-bezitters door middel van local play.

Daarnaast zijn er special moves die je kunt uitvoeren, waarvoor je extra punten krijgt. De voortgang die je in het spel boekt wordt op drie manieren bijgehouden. Er zijn 50 challenges om te voltooien: bijvoorbeeld door je eerste spel te voltooien of een online-spel te spelen. Ten tweede zijn er 8 ranks te verdienen, van geel tot en met zwart. Tot slot worden alle behaalde resultaten opgeslagen en in je Mii-karakter bijgehouden en statistisch weergegeven.

Conclusie recensie Tetris Ultimate

Recensie Tetris UltimateEr zijn drie zeer goede redenen om Tetris Ultimate aan te schaffen:

1: Het basisprincipe van het spel is en blijft ijzersterk. Het spel is niet (meer) vernieuwend, maar dat hoeft ook niet. Het spelplezier is er niet minder om.
2: Tetris Ultimate is ontzettend uitgebreid. Voordat je alle ranks en challenges hebt behaald, ben je vele en vele uren verder. De special moves zijn daarbij de slagroom op het toetje.
3: De prijs. Met €19,99 betaal je niet de hoofdprijs voor heel veel speelplezier.

Verder ziet het spel er strak en overzichtelijk uit. 3DS-bezitters krijgen 3D-achtergronden voorgeschoteld, het daadwerkelijke spel is gewoon in 2D en dat is prima. De muziek is de zwakste schakel, de elektronische deuntjes zijn enkele keren leuk om te horen, daarna zet je de muziek uit. Hierin is nog plaats voor verbetering.

De redactie van SpeelgoedMagazine.nk waardeert de recensie Tetris Ultimate met een negen als eindcijfer.

Waardering door SpeelgoedMagazine.nl: 9/10

Dit vind je misschien ook leuk...