Recensie Schetenjacht

Naam:> Schetenjacht
Producent: Goliath Games
Adviesverkoopprijs: €24,99
Leeftijdscategorie: 5+

Verkooptekst fabrikant: Schaterlachen met… Schetenjacht! Kun jij je lach inhouden als je een scheetje laat? In dit hilarische spel proberen de spelers erachter te komen wie dat grappige scheetgeluid heeft gemaakt. Ben jij de schetenlater? Probeer de andere spelers te misleiden door je gezicht in de plooi te houden of juist mee te lachen!
Klopt dit? Absoluut, voor de doelgroep kan het niet leuker!

Recensie Schetenjacht

Recensie Schetenjacht

Recensie SchetenjachtSchetenjacht van Goliath Games is onlangs uitgeroepen tot Speelgoed van het Jaar 2015 in de categorie zes en zeven jaar. Dat betekend dat het wel een goed spel moet zijn en daarom zijn wij het gaan testen.

Over Schetenjacht

In de doos van Schetenjacht vind je een speelbord, vier speelstukken, vier houders voor de speelstukken, vier neuzen, vier stabilisatoren voor het speelbord, één speelfiguur, één basis met vier scheetkussens en de spelregels. Het doel van dit spel is om als eerste speler de finish te bereiken. Dit doe je door te raden wie er een scheet heeft gelaten, of door spelers voor de gek te houden als je zelf een scheet laat. Is dit gelukt? Dan mag jij je speelstuk verzetten.

Recensie SchetenjachtOm te kunnen beginnen met Schetenjacht, heb je twee AAA batterijen nodig (niet inbegrepen). Iedere speler kiest vervolgens een scheetkussen en pakt een neus en speelstuk met dezelfde kleur als die van zijn of haar knop. Je speelstuk plaats je nu op het vakje START op het speelbord. Verberg je scheetkussen zodat de andere spelers je lampje niet zien.

De jongste speler mag nu drukken op de startknop. Na vijf seconden gaat het lampje van een willekeurig scheetkussen branden. Deze speler is de schetenlater van deze ronde. De schetenlater drukt nu zonder dat de andere het kunnen zien stiekem op het lampje. Hierdoor laat de speelfiguur (vader) een scheetgeluid horen. Alle spelers moet nu raden welke speler het scheetgeluid heeft veroorzaakt. Dit doen ze door de neus op de tafel te leggen en deze te richten naar de speler die ze verdenken. Ben jij de schetenlater? Richt je neus dan naar een andere speler om de rest op het verkeerde been te zetten. Wanneer alle neuzen naar iemand wijzen, laat iedereen hun scheetkussen zien zodat de schetenlater wordt onthuld.

De schetenlater mag zijn speelstuk net zoveel stappen voor zetten, als het aantal spelers dat hij of zij voor de gek heeft gehouden. Iedere speler die de schetenlater heeft geraden, mag één step vooruit op het speelbord.

De eerste speler die vervolgens het eindpunt bereikt is de winnaar van het spel.

Conclusie Recensie Schetenjacht

Recensie SchetenjachtDe geluiden die je bij Schetenjacht hoort zijn hilarisch voor jonge kinderen. Alleen dit maakt het spel al een fantastische beleving voor ze. Tegelijkertijd moeten ze proberen anderen voor de gek te houden en/of door te hebben wie een pokerface op heeft gezet.
De gebruikte materialen voor dit spel zijn van degelijke kwaliteit en kunnen dus goed tegen een stootje. Helaas worden er geen batterijen mee geleverd bij dit spel, maar de batterijen welke je moet gebruiken voor dit spel zijn van een gangbaar type, AAA, en hebben veel mensen standaard in huis.

Wij snappen heel goed waarom Schetenjacht is verkozen tot Speelgoed van het Jaar 2015. Na onze test kunnen wij de recensie Schetenjacht beoordelen met een zeer verdiende negen.

Waardering recensie Schetenjacht door SpeelgoedMagazine.nl: 9/10

Dit vind je misschien ook leuk...