Recensie WoordWizard

Spel: WoordWizard
Producent: Megableu
Leeftijdscategorie: 10+

Recensie WoordWizard

Verkooptekst: Het dobbelspel voor snelle denkers
Klopt dit? Je hebt een zandloper de tijd.

Over WoordWizard

WoordWizard is een dobbelspel voor creatieve denkers. Met dit spel kun je laten zien hoe goed je met woorden bent en kan met twee tot zes spelers gespeeld worden. Speel in dit spel 15 fiches bij elkaar om het spel te winnen en jezelf tot absolute woordwizard te kronen!

Recensie WoordWizard

De speler die aan de beurt is in het spel gooit de 6 dobbelstenen en kiest er één symbool van uit. De gekozen dobbelsteen legt de speler nu voor zich neer. Vanaf dit moment mogen er geen dobbelstenen meer gegooid of omgedraaid worden. De volgende spelers kiezen ook om de beurt een dobbelsteen totdat iedereen een dobbelsteen voor zich heeft liggen.

Wanneer iedere speler een dobbelsteen voor zich heeft liggen, wordt de bovenste letterkaart en de zandloper omgedraaid. Iedereen heeft nu 90 seconden om woorden te bedenken die bij hun gekozen symbool passen en die beginnen met de letter van de letterkaart. Tegelijkertijd mag je ook woorden bedenken die bij de symbolen van de andere spelers passen. Van je eigen symbool mag je maximaal 3 woorden opschrijven. Voor de symbolen van de andere spelers mag je evenveel woorden opschrijven als dat er spelers zijn.

WoordWizard het spel van Megableu

Zodra de zandloper volledig is doorgelopen, is het weer aan speler 1. Speler 1 leest nu de woorden op die hij/zij heeft bedacht bij zijn/haar eigen symbool. Als een andere speler hetzelfde woord heeft opgeschreven voor jouw symbool, moet deze speler dit direct zeggen en moet jij het woord op je lijst doorstrepen en krijg je hier geen punten voor. Voor ieder woord dat mag blijven staan, krijg je wel een punt. Voor ieder punt krijg je een fiche.

Vervolgens leest de volgende speler zijn/haar woorden voor totdat ieders lijstje is voorgelezen en de punten zijn gescoord en fiches zijn uitgedeeld. Hierna begint er weer een nieuwe ronde.

Wanneer je 15 fiches hebt verdiend is het spel voorbij en heb je gewonnen.

Conclusie Recensie WoordWizard

WoordWizard is een heerlijk denkspel waarbij je onder druk creatief moet nadenken. Bedenk woorden bij de symbolen die niet vaak voorkomen, om er voor te zorgen dat een andere speler niet hetzelfde woord bedenkt. Dat is de manier om punten te scoren. Tegelijkertijd moet je in deze korte periode ook woorden bedenken die horen bij de symbolen van de andere spelers, zodat je punten van je tegenspelers af kunt snoepen.

Deze elementen maken het een spannend spel: onder tijdsdruk de moeilijkste woorden bedenken. Een simpel maar toch lastig spel. Geniaal bedacht. Veel meer valt er niet over te vertellen. 

WoordWizard wordt daarom door de redactie van SpeelgoedMagazine.nl gewaardeerd met een meer dan verdiende 9.

Waardering SpeelgoedMagazine.nl: 9 / 10

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Dit vind je misschien ook leuk...