Recensie Speed 3 Grand Prix

Review Speed 3 Grand Prix

Spel: Speed 3 Grand Prix
Console: PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch
Producent: Mindscape / Lion Castle
Adviesverkoopprijs: €29,99
PEGI: 7

Let op: deze recensie gaat over de Nintendo Switch variant

Verkooptekst: SPEED 3: GRAND PRIX IS ARCADE RACEN OP ZIJN BEST!
Klopt dit? Arcade racen is waarschijnlijk een zeer goede omschrijving.

Over Speed 3 Grand Prix

Speed 3 is een van de snelste en meest spectaculaire racegames voor jouw console! De gouden tijden van het arcade racen herleven, trap het gaspedaal volledig in en druk je tegenstanders het liefst zo hard mogelijk van de weg! De races zijn supersnel en zitten vol met explosies en spektakel. Blaas de concurrentie van de weg, zonder roekeloos rijden geen overwinning! Gierende banden, snelle crashes en geweldige explosies zijn onvermijdelijk!

Race solo in F1 wagens en werk je een weg door de het raceseizoen. In deze spelvariant ontdek je diverse circuits en omgevingen zoals een Amerikaanse woestijn of het prachtige, neon-verlichte Tokio. Daag een vriend uit in de lokale multiplayer modus en race 1 vs. 1 om te bepalen wie de echte snelheidsduivel is!

Screenshot Speed 3 Grand Prix

Recensie Speed 3 Grand Prix

Op de Nintendo Switch kun je dit spel alleen of met z’n 2-en spelen. Race een seizoen, race 1 tegen 1 en ontdek fantastische circuits. In het begin is het even wennen om de besturing goed onder controle te krijgen en niet zo vaak te crashen. Naarmate je oefent en het vaker speelt begin je het onder de knie te krijgen, slimmigheidje te ontdekken en wordt het spel steeds leuker. Het fijne is dat wanneer je crasht en je auto kapot is, je vrij snel weer verder kunt racen en niet eens zo veel tijd verliest. Wat opvalt is dat je soms bij een crash een flinke vuurbal ziet, wat nog niet eens zo lang geleden in het echt is gebeurd bij Romain Grosjean. Met dat in het achterhoofd is zo’n explosie misschien iets minder geslaagd, zeker voor de wat jongere gamers die de crash van Grosjean ook hebben gezien. Dit heeft toch een impact.

Anyway, terug naar het spel. Je kunt racen op circuits in Engeland, Duitsland, in de woestijn en in neon verlichte straten in Tokio. Wanneer je een seizoen rijdt, wil je aan het einde van het seizoen natuurlijk bovenaan de ranglijst staan. Dit doe je door slim en snel te rijden en je tegenstander zo nu en dan een beuk te geven.

Wist je dat er ook een ‘Ghost Modus’ is? Dan kun je tegen jouw beste tijd rijden om deze te verbeteren. 

Conclusie Recensie Speed 3 Grand Prix

Speed 3 Grand Prix is een fantastisch spel. Het is in het begin lastig te besturen, wat de uitdaging alleen maar groter maakt. Zodra je het een beetje onder de knie krijgt, begin je ook lol in het spel te krijgen (de eerste races waren hier echt frustrerend ;)).

De variatie in circuits en auto’s (die je tijdens het spel ook nog vrij kunt rijden) zijn prima. De graphics zijn aardig en het geluid is goed. Het spel viel ons zeker niet tegen. Het enige minpuntje is zoals hierboven al beschreven de explosie bij sommige crashes. Maar dat heeft te maken met een recente crash die bij jonge kijkers impact heeft gehad.

Houd je van (arcade) racen en snelheid? Heb je een Nintendo Switch? Dan mag dit spel zeker niet in je collectie ontbreken. Wij waarderen dit spel met een verdiende 8.

Waardering SpeelgoedMagazine.nl: 8 / 10

Dit vind je misschien ook leuk...