Recensie Bank Attack

Recensie Bank Attack

Spel: Bank Attack
Producent: Megableu
Adviesverkoopprijs: €24,99
Leeftijdscategorie: Vanaf 5 jaar

Verkooptekst: Eén team, één missie, grijp de 50 miljoen!
Klopt dit? Zeker weten… samen ga je voor de kraak van de eeuw!

Over Bank Attack

Kraak jij de kluis samen met je team? Je team bestaat uit een hacker, een money man, een look-out en een explosievenexpert. Jullie missie is om in 5 minuten de bankkraak van de eeuw te realiseren. Door aandachtig naar de instructies te luisteren gaat het je lukken. Maar wanneer je een steek laat vallen, zal het alarm afgaan.

Bank Attack is een coöperatief spel om de groepsgeest te ontwikkelen en te versterken. De spanning stijgt iedere seconde.

Recensie Bank Attack

In dit spel word je gecontacteerd door de baas, die je team uitdaagt om de kraak van de eeuw uit te voeren in minder dan 5 minuten. Je ontvangt de locatie van een kluis gevuld met goud en kun je ook nog eens 50 miljoen stelen. Door samen te werken met je team, de instructies zorgvuldig op te volgen en geen fouten te maken kun je de kluis openen en winnen jullie samen het spel!

Het spel speel je met 2 tot 4 spelers. Wanneer je het spel met minder dan  spelers speelt, kunnen sommige spelers ook meer dan 1 rol spelen. Wanneer je het spel start kun je nadat je je rol hebt gekozen het moeilijkheidsniveau bepalen. Het geselecteerde level bepaalt hoeveel tijd de spelers hebben tussen de verschillende instructies. Er zijn in totaal 5 verschillende levels.

Nadat het level is gekozen, start het spel en krijg je verschillende instructies van de baas. Wanneer de instructies niet op tijd zijn uitgevoerd, wordt dit als fout geregistreerd. Het spel geeft aan wanneer je als team nog maar 1 fout mag maken. Heb je teveel fouten met je team gemaakt? Dan eindigt het spel met alarm en sirenes.

Conclusie Recensie Bank Attack

Het is leuk wanneer je een spel gezamenlijk als team speelt. Alleen door samen te werken met de andere spelers, kan het spel worden gewonnen. Het spel heeft een ‘echte’ elektronische kluis (welke op 3 AA batterijen werkt, niet meegeleverd).

Het spel is goed te begrijpen (ook voor de jongste spelers vanaf 5 jaar) en biedt uitdaging door de verschillende moeilijkheidsniveaus. Wanneer je het moeilijkste level foutloos hebt gespeeld, speel je zelfs een bonus level vrij waarmee je nog sneller moet reageren op de instructies en er een nieuwe instructie wordt geïntroduceerd waarbij je van rol moet veranderen.

Des te lastiger het level je kiest, des te meer tijdsdruk er is om de instructies op te volgens. Dit maakt dat er uitdaging in het spel blijft. Wanneer een level te makkelijk wordt, ga je een level verder. De herspeelbaarheid van dit spel is daardoor zeer groot. Het spel heeft niet voor niets een nominatie voor Speelgoed van het Jaar (2019 Belgiё en 2020 Nederland) gekregen.

Het spel wordt door ons gewaardeerd met een verdiende acht.

Waardering SpeelgoedMagazine.nl: 8 / 10

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 5]

Dit vind je misschien ook leuk...