Recensie Nijntje Verstoppertje Spelen

Naam:

Nijntje Verstoppertje Spelen

Producent: Identity Games
Adviesprijs: € 14.99
Leeftijdcategorie: 1-4 jaar

Verkooptekst fabrikant: Nijntje, de wereldberoemde creatie van Dick Bruna, verschijnt nu in een Verstoppertje spel.
Verstop Nijntje ergens in de kamer, druk op het knopje en om de 10 seconden roept Nijntje “ik ben hier!”. De peuter gaat driftig op zoek, wat tot groot plezier leidt. Waar vindt hij Nijntje? Eindeloos speelplezier. Verstoppertje spelen verveelt nooit. Uitgevoerd in een leuk scharnierend blikken koffertje met handvat.

Klopt dit? Ja, het leidt inderdaad tot groot plezier maar is helaas niet ‘hufter-proof’ voor de allerkleinsten.

Recensie Nijntje Verstoppertje Spelen:

Speelgoed van het jaar 2012 - Nijntje Verstoppertje Spelen

Nijntje Verstoppertje Spelen – Speelgoed van het jaar 2012


Ieder kind kent Nijntje en vindt Nijntje leuk, op de televisie en als knuffel. Met ‘Nijntje Verstoppertje Spelen’ gaat het zelfs een stapje verder: ze kunnen spelen met een pratend Nijntje! Is dit spel in de mooie blikken doos dan ook een leuk stuk speelgoed? Wij hebben Nijntje Verstoppertje Spelen getest en het hier beschreven.

Vanaf het moment dat kinderen kunnen lopen is dit een leuk spelletje. Onderop Nijntje zit een aan/uit knop waarmee je Nijntje kunt laten praten. Zet Nijntje aan en verstop Nijntje op een plek ergens in de kamer. Om de 10 seconden hoor je Nijntje iets roepen in de trant van ‘Joehoe, ik ben hier!’. Op dat moment is het erg leuk om het gezicht van je kind verbaast te zien kijken. Waar komt dat vandaan? En wanneer je kind Nijntje heeft gevonden is het prachtig om de triomf in zijn of haar ogen te zien en het spelletje weer opnieuw te gaan spelen.

Voor een kind van 1 jaar is het voldoende uitdaging om Nijntje op een plek te ‘verstoppen’ in het zicht. Bijvoorbeeld op de bank of naast een kast. Naarmate het kind iets ouders wordt kun je Nijntje achter een kast of stoel verstoppen om het spel moeilijker te maken en het kind meer uitdaging te geven.
Ook kun je dan gebruik maken van de meegeleverde kaartjes en Nijntje bij het voorwerp van een kaartje neerleggen. Zo maak je het steeds iets moeilijker en uitdagender voor je kind.

Met dit spel leert het kind te ontdekken, samen te spellen en wordt het creatief in het vinden van verstopplekken. Niet voor niets is Nijntje Verstoppertje Spelen verkozen tot Speelgoed van het Jaar 2012 in de categorie 0 t/m 2 jaar.

Heeft Nijntje Verstoppertje Spelen ook minpunten? Jazeker. Het speelgoed is helaas niet ‘hufter-proof’ wat het bij kinderen van 1 jaar zeker geen overbodige luxe is. Wanneer het kind Nijntje een paar keer goed laat vallen – wat bij kinderen van 1 jaar vrij normaal is – doet Nijntje het niet meer en kun je het weggooien of wanneer je erg technisch bent nog een poging wagen om het te maken. Maar laten we eerlijk zijn: wanneer je een stuk speelgoed op de markt brengt voor kinderen vanaf 1 jaar mag het zeker niet kapot gaan na enkele keren vallen. Om deze reden krijgt dit product geen 10 maar een 8. Wanneer het ‘hufter-proof’ geweest was had ik dit product zeker met een dikke 10 gewaardeerd. Want leuk is het voor kinderen en ouders!

Waardering door SpeelgoedMagazine.nl: 8/10

Click to rate this post!
[Total: 5 Average: 4]

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Jan Christ schreef:

    We hebben nu sinds januari 2014 de 3e nijntje verstoppertje gekocht en 1 ervan werkt af en toe, de andere 2 deden helemaal niks. Zeker voor die prijs is het een grote tegenvaller.

  2. Angela Lak schreef:

    Die van ons heeft het helaas ook nooit gedaan. Dag €15. 🙁