Recensie Kleiset Vrolijke Vogels 3 in 1

Naam: Kleiset Vrolijke Vogels 3 in 1
Producent: Kiddy Clay / Nara Factory
Adviesprijs: €5,99
Leeftijdscategorie: 3+

Verkooptekst fabrikant: Maak drie vrolijke vogels van klei. De klei is zacht, droogt niet uit en wordt nooit hard. Daarom kun je steeds weer de leukste vogels maken.
Klopt dit? Nee, dit is geen zachte klei maar keiharde klei…

Recensie Kleiset Vrolijke Vogels 3 in 1

Recensie Kleiset Vrolijke Vogels 3 in 1De Kleiset Vrolijke Vogels 3 in 1 kun je ook wel vinden onder de naam Kiddy Bird Trio. Deze kleiset bevat verschillende vogel-onderdelen waarmee je drie verschillende vogels kunt maken, een plastic klei-mesje en acht staven klei. Op het eerste gezicht ziet dit er goed uit.

Hoe werkt de Kleiset Vrolijke Vogels 3 in 1

Kleiset Vrolijke Vogels 3 in 1De bedoeling is om met de klei het lichaam van een vogel te boetseren en vervolgens de vogel-onderdelen erin te prikken om de vogel af te maken. Er zitten onderdelen voor drie vogels in deze set. Zo heb je voor iedere vogel pootjes, een snavel, ogen, een hanekam/kuif, vleugels en een staart

Het fijne is volgens de fabrikant, dat de klei erg zacht is en niet uitdroogt waardoor je keer op keer nieuwe vogels kunt maken. Maar helaas… De klei is zo hard dat het zelfs voor een volwassene lastig is om hier iets leuks van te maken. En dan heb ik het nog niet gehad over hoe kleverig deze klei is. Nadat je deze klei hebt aangeraakt moet je eerst goed je handen schoonmaken, anders gaat alles plakken wat je aanraakt.

Conclusie Recensie Kleiset Vrolijke Vogels 3 in 1

Zoals gezegd is de klei waardeloos. Het is te hard – zeker voor een kind – en enorm kleverig. Het voelt niet fijn aan. Mijn advies: vervang deze klei voor goede klei. Ook zit de klei niet in een hersluitbare pot zoals gebruikelijk is bij klei. Het zit verpakt in plastic en na het verwijderen van dit plastic heb je niets om het in op te bergen.

De vogel-onderdelen uit deze Kleiset Vrolijke Vogels 3 in 1 zijn verder prima te gebruiken. Ze zijn gemaakt van stevig en degelijk plastic en je kunt ze gemakkelijk met andere klei gebruiken. Maak de vogels en je kunt urenlang klei plezier samen met je kind(eren) hebben. Ze kunnen goed hun fantasie de loop laten bij het maken van een vogel en tijdens het spelen met deze vogel.

De prijs is aan de lage kant, dat verklaart waarschijnlijk ook de hoedanigheid van de klei. Omdat je de onderdelen wel goed kunt gebruiken en ze van prima kwaliteit zijn, waardeer ik de recensie Kleiset Vrolijke Vogels 3 in 1 met een 6 als rapportcijfer.

Waardering door SpeelgoedMagazine.nl: 6 / 10

Dit vind je misschien ook leuk...