Recensie Playlab Ik leer Lezen

Naam: Playlab Ik leer Lezen
Producent: Koninklijke Jumbo
Adviesprijs: €19,99
Leeftijdscategorie: 4+

Verkooptekst fabrikant: De leukste manier om te leren lezen! Je weet al wat een muis is en hoe een koe eruit ziet. Maar weet je ook hoe het woord muis en het woord koe eruit ziet? Nee? Ga dan aan de slag met Ik leer Lezen!
Klopt dit? Of dit de leukste manier is om te leren lezen is natuurlijk per kind afhankelijk. Feit is wel dat kinderen met Playlab Ik leer Lezen op een leuke manier kennis maken met de basisvaardigheden van het lezen.

Recensie Playlab Ik leer Lezen

Recensie Playlab Ik leer LezenWanneer kinderen enkele maanden in groep 1 zitten komen ze in aanraking met letters en willen ze graag hun eigen naam leren lezen en schrijven. Van het één komt het ander en hoe leuk is het wanneer jij je kind op een verantwoorde manier leert lezen? Daar is Playlab Ik leer Lezen voor bedoeld.

Over Playlab Ik leer Lezen

Met Playlab Ik leer Lezen kun jij je kind helpen om te leren lezen, maar je kind kan dit ook zelfstandig doen. Deze set wordt geleverd in een handige en stevige koffer gemaakt van kunststof. In deze koffer vind je dertig geïllustreerde kaarten, zeventig letters en de handleiding met uitleg. Op de koffer is een sticker geplakt met de tekst ‘deze koffer is van: …’. Hier kan je de naam van kind opschrijven zodat iedereen weet van wie deze koffer is.

Om te starten haal je de vrolijk getekende kaarten uit de koffer. De moeilijkheidsgraad van de kaart wordt aangegeven met de gekleurde rand: groen is eenvoudig, blauw is gemiddeld en rood staat voor moeilijk. Let nu de kaart die je wilt gebruiken op de plastic midden plaat. Links op deze kaart staan drie tekeningen en rechts van deze tekeningen staan gekleurde vierkantjes met gaatjes. Hiermee wordt aangegeven uit hoeveel letters het woord bestaat. De kleur van de vierkantjes helpt bij het zoeken van de letters: geel staat voor de klinkers, blauw voor de medeklinkers en rood voor combinatieletters en letters met accenten. Dit zal voor een vierjarige nog niet van toepassing zijn, maar wanneer ze iets ouder worden kun je ze leren wat klinkers en medeklinkers zijn.

Op de makkelijke kaarten staat onder het plaatje het woord dat neergelegd moet worden uitgeschreven. Wanneer alle letters gevonden zijn is de kaart af. Kan je kind nu lezen wat er is neergelegd? Het is aan te raden je kind hier bij de eerste opgaven zeker mee te helpen.

Playlab Ik leer Lezen koffer

Conclusie recensie Playlab Ik leer Lezen

De producten van Playlab zijn altijd goed uitgedacht en uitgevoerd. Zo ook Playlab Ik leer Lezen. Dit product wordt geleverd met een stevige opbergkoffer en dat is bij spellen een absoluut pluspunt. De geïllustreerde kaarten zitten goed vast in deze koffer en de letters zitten achter een plastic beschermklep. De koffer is goed af te sluiten en zal dus niet zomaar open springen in je speelgoedkist. Playlab Ik leer Lezen is voorzien van een CE markering waarmee wordt aangegeven dat het speelgoed voldoet aan de strenge Europese normen.

Met Playlab Ik leer Lezen leren kinderen spelenderwijs op een leuke manier om te lezen. Dit kan samen met jou als ouder, maar ook zelfstandig. Het leukst is natuurlijk om dit eerst samen te doen en je kind te complimenteren na een goed afgeronde kaart. Alweer levert Koninklijke Jumbo – volgens de redactie van SpeelgoedMagazine.nl – een enorm goed en educatief product uit de Playlab serie. De recensie Playlab Ik leer Lezen kan dan ook niet anders eindigen dat met een top waardering van een 10 uit 10.

Waardering door SpeelgoedMagazine.nl: 10/10

Dit vind je misschien ook leuk...