Goed Speelgoed Onderzoek

Goed Speelgoed Onderzoek Uit pas gepubliceerd onderzoek van het Erasmus Medisch Centrum blijkt dat hebben van goed speelgoed erg belangrijk is. Het hebben van geen of slecht speelgoed bij baby’s zou volgens dit wetenschappelijke onderzoek leiden tot meer kans op emotionele problemen dan wanneer het jonge kind speelt met goed speelgoed.

Wat is goed speelgoed?

Goed speelgoed is volgens dit onderzoek speelgoed dat bij de leeftijd van het kind past. Een baby moet dus spelen met speelgoed dat geschikt is voor een baby. Zonder het juiste speelgoed stelt dit onderzoek dat deze kinderen met de leeftijd van 1,5 en 3 jaar meer kans hebben op emotionele problemen. Dit zou leiden tot angst, somberheid en ze zouden zich terughoudender opstellen dan leeftijdsgenoten. Goed speelgoed voor een baby is niet alleen gemaakt van deugdelijke materialen maar stimuleert de baby ook tot het uiten van nieuwsgierigheid en interactie met anderen in zijn of haar omgeving.

Het Goed Speelgoed Onderzoek

Het onderzoek betreft een grootschalig bevolkingsonderzoek waarbij gebruik werd gemaakt van gegevens uit de Generation R studie. Met dit onderzoek zal Jolien Rijlaarsdam promoveren. Volgens onderzoekster Rijlaarsdam van het Erasmus Medisch Centrum werden meer dan 4500 baby’s onderzocht die circa drie maanden oud waren. In hun eigen omgeving, thuis dus, werd er gekeken hoe de speelplek van het kind eruit zag en wat voor speelgoed er binnen handbereik van de baby lag. Was er bijvoorbeeld een box aanwezig met daarin een knuffel of rammelaar dat geluid kan maken?

Later tijdens dit onderzoek toen de baby’s dreumesen (leeftijd: 1,5 jaar) en peuters (leeftijd: 3 jaar) waren, werden de ouders ondervraagd over het houding en manieren van het kind. Wat bleek uit de antwoorden? Er kon een duidelijk verband worden aangetoond tussen emotionele problemen in de peutertijd en de speelomgeving van de baby.

Het is al langer bekend dat kinderen vanaf de geboorte emotionele, cognitieve en sociale ontwikkelingen doormaken in een razendsnel tempo. Nu is dankzij dit onderzoek bekend in welke mate de thuisomgeving hierop van invloed is. Het is dus duidelijk dat goed speelgoed enorm belangrijk is vanaf de geboorte.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Dit vind je misschien ook leuk...