Recensie VTech Mijn Interactief Tekenbord

Naam: VTech Mijn Interactief Tekenbord
Producent: VTech
Adviesprijs: €29,95
Leeftijdscategorie: 3-7 jaar

Verkooptekst fabrikant: Tekenen en plezier maken. Maak je eigen kunstwerk!
Klopt dit? Ja, maar het is zoveel meer!

Recensie VTech Mijn Interactief Tekenbord

Het VTech Mijn Interactief Tekenbord is net als een standaard tekenbord maar dan met vele extra’s. Tekenen is goed voor kinderen omdat het de creativiteit van kinderen stimuleert en de motoriek verbeterd doordat ze moeten leren het ‘potlood’ goed vast te houden.

Hoe werkt VTech Mijn Interactief Tekenbord?

Recensie VTech Mijn Interactief TekenbordNet als een standaard tekenbord kun je met dit interactieve tekenbord tekeningen maken die vervolgens weer uitwisbaar zijn door de schuifknop onderaan heen en weer te schuiven. Ook zitten er drie vormpjes bij die als stempel op het interactieve tekenbord te gebruiken zijn.

Verder zitten er veel accessoires bij om de mooiste tekeningen te maken en heeft het VTech Mijn Interactief Tekenbord geluid en een zeer hartelijke stem die de kinderen prikkelt om te tekenen en te leren schrijven.

De SpirograafWanneer je één van de 29 meegeleverde kaarten in het bord klikt, begeleidt deze stem je kind en kan hij of zij het vormpje van de kaart samen met de letters (hoofdletters en kleine letters) en cijfers natekenen. Op deze kaarten vind je vormen, letters, cijfers, muziekinstrumenten, voertuigen en gebruiksvoorwerpen om na te tekenen. Ook zit er een ‘spirograaf’ bij waarmee je prachtige vormen kunt tekenen.

Dit interactieve tekenbord heeft een volumetoets om het geluid harder en zachter te kunnen zetten, een muziektoets, vijf activiteit toetsen en een aan/uit toets. Wanneer je op de muziektoets drukt krijg je een achtergrond muziekje voor tijdens het tekenen.

De vijf activiteit toetsen staan voor de volgende activiteiten:
– Stop en start geluiden: hierbij moet je tekenen terwijl je een opgewekt muziekje hoort. Wanneer de melodie stopt moet je direct de pen van het bord halen. Wanneer je tijdens dit spel op de muziektoets drukt krijg je een ander muziekje te horen.
– Overtrekken: nu moet je een kaart plaatsen en de vorm gaan overtrekken. Terwijl je dit doet verteld de stem je de letters, woorden en/of hoor je lachwekkende geluiden.
– Letters schrijven: bij deze activiteit plaats je een letterkaart en leer je om letters te schrijven.
– Instrumentenmix: hierbij plaats je de instrumentenkaart en beweeg je de pen om een instrument te horen. Ga je over een ander vak van het bord, hoor je een ander instrument.
– Spirograaf: plaats de spirograaf om prachtige creaties te ontwerpen.

Het VTech Mijn Interactief Tekenbord werkt op 3 AA batterijen die worden meegeleverd (pluspunt!).

Conclusie Recensie VTech Mijn Interactief Tekenbord

Het VTech Mijn Interactief Tekenbord is een leuk product dat de creativiteit en leergierigheid van kinderen stimuleert. Het is gemaakt van zeer degelijke materialen en kan goed schoon gemaakt worden met bijvoorbeeld een vochtige doek (niet te nat).

Het is erg fijn dat in de handleiding van dit product is beschreven dat wanneer dit tekenbord een tijd niet gebruikt, je het scherm moet reactiveren en ook hoe dit moet. Daardoor kun je dit stuk speelgoed nadat je het een tijd niet gebruikt hebt weer gebruiken alsof het (scherm) nieuw is.
Verder is het fijn dat de handleiding duidelijk is geschreven en voor iedereen te begrijpen.

En niet geheel onbelangrijk: dit product wordt geleverd inclusief batterijen zodat je kind onmiddellijk aan de slag kan gaan! Natuurlijk is het belangrijk dat je jonge kinderen met dit interactieve tekenbord op weg helpt en samen met ze aan de slag gaat.

Eigenlijk heeft dit product geen minpunten, maar er is wel een verbeterpunt: een bewaarbox of zak voor de meegeleverde tekenkaarten. Desalniettemin is dit een leuk en goed speelgoed product wat door mij gewaardeerd wordt met een ruime negen als rapportcijfer.

Waardering door SpeelgoedMagazine.nl: 9/10

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 3]

Dit vind je misschien ook leuk...