Recensie Nijntje Beethoven

Naam: Nijntje Beethoven
Producent: Mercis/Tiamo
Adviesprijs: €19,99
Leeftijdscategorie: 0-3 jaar

Verkooptekst fabrikant: Druk op Nijntjes arm en er klinkt heerlijk kalmerende muziek: Für Elise van Beethoven.
Klopt dit? Volledig.

Recensie Nijntje Beethoven

Recensie Nijntje BeethovenNijntje doet het altijd goed bij kleine kinderen, mede door de simpelheid van het uiterlijk van Nijntje. Een stuk speelgoed van Nijntje wordt door bijna ieder klein kind gewaardeerd. Nijntje Beethoven is een Nijntje knuffel van 31 cm hoog en is verkrijgbaar in het rood met stippen en in het blauw met ruitjes.

Hoe werkt Nijntje Beethoven?

Nijntje Beethoven kun je rechtop neerzetten en dan blijft deze knuffel van 31cm hoog zitten. Wanneer je op het handje van Nijntje met de muzieknoot erop drukt hoor je de symfonie ‘Für Elise’ van Beethoven. Deze symfonie is ongeveer vier minuten te horen voordat het muziekje stopt.

Nijntje Beethoven werkt op 3 AAA batterijen die inbegrepen zijn bij dit product (pluspunt!). Natuurlijk hoeft Nijntje Beethoven niet alleen te zitten maar kun je er ook veilig mee knuffelen. De batterijen en het muziekdoosje zitten achter in de rug verstopt en is afgesloten met klitteband. Doordat Nijntje Beethoven is gemaakt van zacht pluchen materiaal voelt Nijntje fijn aan.

Conclusie Recensie Nijntje Beethoven

Nijntje Beethoven is geschikt voor kinderen vanaf 0 jaar. Wanneer je een pasgeboren kind deze rustgevende muziek laat horen voelt het kind zich vaak veilig, zeker wanneer je dit muziekje al liet horen toen de baby nog in de buik zat. Wanneer het kind iets ouder is zal Nijntje Beethoven de motoriek van het kind ontwikkelen doordat het kind in het handje van Nijntje moet knijpen om de muziek te horen.

De muziek klinkt niet te hard maar ook niet te zacht. Precies goed dus. Het is leuk om te zien dat een kind vrij snel de klanken van deze symfonie van Beethoven herkent. Nijntje Beethoven is dus goed voor motoriek en voor de ontwikkeling van het geheugen.

Het materiaal waar Nijntje Beethoven van gemaakt is voelt fijn zacht aan en is zeer degelijk. Omdat er batterijen meegeleverd worden, kan je kind direct genieten van de heerlijk rustige muziek. Het enige minpunt van Nijntje Beethoven is dat je de muziek tussentijds niet stop kunt zetten maar de volle vier minuten moet luisteren. Met dit als enige minpunt is het niet zo verwonderlijk dat de recensie Nijntje Beethoven eindigt met een ruime voldoende. Nijntje Beethoven krijgt een 9 als rapportcijfer!

Waardering door SpeelgoedMagazine.nl: 9/10

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Marga schreef:

  Waar is deze Nijn te koop/ te bestellen?

 2. admin schreef:

  Beste Marga,

  Nijntje Beethoven is bij diverse winkels en webshops verkrijgbaar. Hier een overzicht van waar dit product onder andere verkrijgbaar is:

  http://www.beslist.nl/products/speelgoed_spelletjes/r/Nijntje_Beethoven/

  Succes!

  Met vriendelijke groet,
  Redactie SpeelgoedMagazine.nl /MO