Recensie Playlab Ik leer Letters

Naam: Playlab Ik leer Letters
Producent: Koninklijke Jumbo
Adviesprijs: €9,99
Leeftijdscategorie: 3-5 jaar

Verkooptekst fabrikant: Kies uit één van de zes creatieve spelletjes om letters te ontdekken en het alfabet te leren. Om alleen of samen met andere te spelen. Met aansprekende afbeeldingen in vrolijke kleuren.
Klopt dit? Dit is een eerlijke verkooptekst.

Recensie Playlab Ik leer Letters

Recensie Playlab Ik leer LettersDe serie Playlab ‘Ik leer …’ van Koninklijke Jumbo is ontwikkeld met als doel kinderen al spelenderwijs bepaalde vaardigheden te leren als voorbereiding op school. Denk hierbij aan de basisvaardigheden zoals lezen, schrijven en tellen. Doordat de spellen uit deze collectie een zelfcorrigerend systeem hebben kunnen kinderen hiermee zelfstandig oefenen. Maar het is natuurlijk ook leuk om dit samen met je kind te doen. Koninklijke Jumbo stuurde ons een drietal varianten op uit de Playlab Ik leer serie, in deze recensie beschrijven wij de ‘Ik leer Letters’ versie.

Over Playlab Ik leer Letters

Playlab Ik leer Letters is geschikt voor kinderen van drie tot en met vijf jaar als voorbereiding op groep één. Met dit spel leer je alles over het alfabet, kleine letters en hoofdletters, de eerste woordjes en veel meer.

In de doos vind je 26 letter puzzels, een handleiding met spelregels voor maar liefst zes verschillende spelletjes die je met deze letter puzzels kunt spelen en twee puzzelstukken om zelf in te vullen. De puzzelstukken bevatten overigens een kleur button waarmee kinderen zichzelf kunnen corrigeren.

Op de twee zelf in te vullen puzzelstukken, kun je bijvoorbeeld een foto van je kind plakken en daaronder zijn of haar naam schrijven. Daarboven op het andere stukje schrijf je de begin letter van zijn naam in een hoofdletter en een kleine letter. Erg leuk en een extra motivatie!

Ik leer Schrijven bevat zes verschillende varianten om te spelen. Je kunt letterdomino spelen, alfabettreintje, klankspel, rijmspel, alfabetmemo (voor de jongste kinderen) en alfabetmemo voor oudere kinderen. Je kunt dus kijken naar welk spel goed bij je kind past en waarmee hij of zij dus een snelle (leer) start kan maken. Varieer in spellen om het leuk te houden voor je kind.

Conclusie Recensie Playlab Ik leer Letters

Playlab Ik leer Letters is een zeer degelijk product. De puzzelstukken zijn gemaakt van stevig karton en de meegeleverde handleiding is duidelijk geschreven.

Ik leer Letters is een ideaal spel om jonge kinderen de eerste stappen te laten zetten om te leren lezen en schrijven. Kinderen leren hiermee om kleine letters en hoofdletters te onderscheiden, ze ontdekken hoe woorden worden geschreven en ze leren het alfabet. Doordat met Ik leer Letters spelenderwijs geleerd wordt, is het spel goed voor de concentratie van het kind. Door er 10 minuten per dag mee te spelen, leert je kind enorm veel zonder dat hij of zij het vervelend vind. Push je kind dus niet om er langer mee door te gaan dan hij of zij wilt. Wissel dit spel eens af met een andere variant uit de collectie van Ik leer, zoals Ik leer Cijfers. Zeker de leergierige kinderen vinden dit fantastisch.

Ik leer Letters is zeer eenvoudig, voorzien van fijne kleuren en mooie plaatjes. Ik leer Letters zorgt voor leuke leermomenten samen met je kind(eren) waardoor hij of zij vol zelfvertrouwen naar groep één kan gaan. Daarom wordt de recensie Playlab Ik leer Letters afgesloten met een verdiende 10 als rapportcijfer.

Waardering door SpeelgoedMagazine.nl: 10/10

Dit vind je misschien ook leuk...