Nederland Wereldkampioen Stratego 2015

Nederland Wereldkampioen Stratego 2015Het WK Stratego 2015 in Waterloo (België) is goed verlopen voor Nederland: Nederland Wereldkampioen Stratego 2015! Nadat eerder al de Nederlander Pim Niemeijer Wereldkampioen Stratego 2015 is geworden op individueel niveau, heeft het Nederlandse team eveneens de wereldtitel gewonnen.

Over Nederland Wereldkampioen Stratego 2015

Het Nederlandse team nam het tijdens dit wereldkampioenschap op tegen vier andere landen en won alle partijen of speelde gelijk. Het team van Nederland nam het op tegen teams van Engeland, België, Griekenland en Duitsland. Het Nederlandse team bestaat uit de nieuwe wereldkampioen Pim Niemeijer, voormalig wereldkampioen en huidig Nederlands kampioen Tim Slagboom, de nummer drie van dit wereldkampioenschap Vincent de Boer en Anjo Travaille. Nadat de partijen waren gespeeld, werd bekend hoe de prijzen verdeeld zouden worden: goud voor Nederland, zilver voor Duitsland en brons voor de aftredend wereldkampioen Griekenland. De vierde plek is voor Engeland en gastland België eindigde op de vijfde plaats.

Nederland Wereldkampioen Stratego 2015

Over het Wereldkampioenschap Stratego

Het wereldkampioenschap Stratego is door de Internationale Stratego Federatie in samenwerking met Koninklijke Jumbo georganiseerd. Afgelopen weekend hebben meer dan honderd deelnemers uit vijf verschillende landen mee gedaan aan dit wereldkampioenschap. Het WK werd dit jaar in Waterloo te België gehouden. Waterloo is de plek waar Napoleon tweehonderd jaar geleden werd verslagen tijdens een historische veldslag. Speciaal voor dit jubileumjaar is er een speciale editie van Stratego door Koninklijke Jumbo uitgebracht: Stratego Waterloo. Dit spel is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2014 en verteld ons meer over de beroemde veldslag bij Waterloo.

Dit najaar brengt Koninklijke Jumbo een nieuwe Stratego variant uit: Stratego Conquest. Het eerste Stratego spel voor twee tot vier spelers.

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Dit vind je misschien ook leuk...