WK Stratego 2015

WK Stratego 2015Het WK Stratego 2015 wordt van 20 t/m 23 augustus in Waterloo, België gehouden. De beste strategen ter wereld verzamelen zich hier in Waterloo, tweehonderd jaar na de historische veldslag waarin Napoleon werd verslagen, voor het WK Stratego 2015.

Over WK Stratego 2015

Op het WK Stratego 2015 herbeleven de deelnemers de beroemde slag met hun eigen speelstukken. Tweevoudig wereldkampioen Stratego, Tim Slagboom uit Breda, probeert in Waterloo zijn titel te prolongeren. Wordt Tim voor de derde keer wereldkampioen Stratego of vindt hij hier zijn Waterloo?

Stratego Waterloo 200 YearsIn samenwerking met Koninklijke Jumbo organiseert de Internationale Stratego Federatie het vierdaagse WK Stratego 2015 in het stadhuis van Waterloo. Alle soldaten uit de historische slag die hier heeft plaats gevonden zijn herkenbaar als speelstukken in het populaire bordspel.

Vier dagen lang strijden de WK deelnemers in verschillende rondes om de wereldtitel. Ook zijn er verschillende categorieën waarin gestreden wordt: de Junioren divisie, de Senioren divisie en de divisie landenteams.

Het wereldkampioenschap Stratego wordt dit jaar voor de achttiende keer georganiseerd. Zo’n honderd spelers zullen deelnemen aan dit kampioenschap in Waterloo. De Stratego variant die gespeeld wordt op dit kampioenschap is Stratego Waterloo, waarin de historische slag van Waterloo wordt nagespeeld. Stratego Waterloo van Koninklijke Jumbo is overigens genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2015.

Informatie WK Stratego 2015

Datum: 20 – 23 augustus 2015
Locatie: Gemeentehuis Waterloo, Rue François Libert 28, 1410 Waterloo, Brabant Wallon, België.

Iedere dag wordt er om de wereldtitel gestreden in verschillende categorieën. De prijsuitreiking voor de desbetreffende categorie is op dezelfde dag. Iedere dag komen er dus nieuwe wereldkampioenen Stratego bij tijdens dit wereldkampioenschap.

Click to rate this post!
[Total: 5 Average: 5]

Dit vind je misschien ook leuk...