Nieuwe kindertablet Kurio TAB Ultra

Speelgoedfabrikant Eldohm uit Amersfoort lanceert een vernieuwde en verbeterde kindertablet: De Kurio Tab Ultra. Deze tablet is speciaal ontwikkeld voor kinderen, met veilige, voor-geïnstalleerde apps zonder abonnement. Ook heeft de tablet speciale sensoren die controleren op houding en afstand tot de ogen. Ouders houden de controle over het gebruik van de tablet, want er kan vooraf een tijdslimiet ingesteld worden en er kan ook bepaald worden welke apps en websites toegankelijk zijn. Deze speciale kindertablet houdt alle ongewenste websites en filmpjes tegen. Hij zit bomvol spelletjes en functies en kan tegen een stootje. 

Met een Kurio Tab Ultra geven ouders hun kinderen oneindig veel speelplezier. Met de app van Studio 100 heeft de Kurio Tab Ultra gratis toegang tot heel veel games en apps van bijvoorbeeld Kabouter Plop, Mega Mindy, Maya de Bij, K3 en Samson en Gert. Bovendien zorgt de nieuwste hardware ervoor dat de tablet twee keer zo snel is dan zijn voorgangers en er zonder problemen nieuwe spelletjes opgestart kunnen worden. De tablets draaien op Android 9 PIE.

Kurio Tab Ultra

De Kurio Tab Ultra heeft speciale sensoren die controleren of kinderen een goede zithouding hebben of genoeg afstand houden tussen hun ogen en het scherm. Daarnaast heeft de Kurio Tab Ultra ook een blauwlicht-filter, zodat het scherm in de avond minder belastend is voor hun ogen.

Kinderen kijken steeds vaker op de telefoon, tablet of Ipad van hun ouders. Het delen van deze apparaten door ouders met hun kinderen brengt risico’s met zich mee, want ouders weten niet precies waar hun kinderen naar kijken. De Kurio kindertablet zet de veiligheid van de kinderen voorop en biedt ouderlijk toezicht op wat de kinderen doen en kijken, wanneer ze kijken en hoe lang ze kijken. Fréderique Humer, Marketing Manager bij Eldohm vertelt: “De Kurio tablets zijn allemaal uitgerust met het Kurio™ Genius internetfiltersysteem dat miljarden webpagina’s filtert, zodat jouw kind niet in aanraking komt met kind onwaardige content en zich altijd in een veilige online omgeving bevindt. Bovendien vinden kinderen tijdsafspraken lastig, daarom kun je op elke Kurio™ tijdslimieten instellen. Wanneer de speeltijd erop zit geeft de tablet dit aan en zal deze vanzelf uitgaan. Het kind weet waar hij of zij aan toe is, zonder discussies of eindeloos seintjes geven.”

De tablets kunnen tegen een stootje door de kleurrijke bumper die ook nog eens spatwaterproof is. Vieze vingers of ongelukkige valpartijen? Dankzij de rubberen case en beschermlaag is de Kurio Tab Ultra opgewassen tegen alle soorten kinderhandjes.

Via de twinme-app (voor iOS en Android) kunnen kinderen bellen of videochatten met hun vriendjes, vriendinnetjes of familieleden. Met deze kindvriendelijke communicatie-app kan alleen gebeld worden met de mensen die ouders in de contactenlijst hebben gezet. Humer geeft nog een handige tip: “Zet twinme ook gelijk op je eigen smartphone of tablet, zodat je je kinderen ook een berichtje kunt sturen.”

De Kurio Tab Ultra (€129,99) is te verkrijgen bij o.a. Intertoys, Bol.com, Top 1 Toys, Wehkamp, Coolblue, ToyChamp en Dreamland en op Kurio-store.com. 

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 5]

Dit vind je misschien ook leuk...