Recensie Dreamworks TrollHunters Defenders of Arcadia

Recensie Dreamworks TrollHunters Defenders of Arcadia - Cover

Let op: deze recensie gaat over de Nintendo Switch variant!

Spel: Dreamworks TrollHunters Defenders of Arcadia
Console: Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, Windows PC
Uitgever: DreamWorks
Adviesverkoopprijs: €39,95
PEGI: 7

Verkooptekst: Red het trollhunters-universum!
Klopt dit? Dat is waar dit spel over gaat!

Over Dreamworks TrollHunters Defenders of Arcadia (Nintendo Switch)

TrollHunters is bekend van Netflix en deze populaire serie heeft vanaf nu ook een eigen game voor onder andere de Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One en Windows PC. Deze recensie gaat over de Nintendo Switch variant. Vanaf het moment dat wij hoorden dat er van deze schitterende serie ook een game zou komen, konden we niet wachten

Recensie Dreamworks TrollHunters Defenders of Arcadia

Arcadia wordt aangevallen! Verkend de wereld van de trollenjagers als Jim Lake Jr. om Porgon de oplichterstrol en zijn snode plannetjes te dwarsbomen. Werk samen met Claire in co-op om de onbekende, boosaardige krachten tegen te gaan. Upgrade je pantser en boost je vaardigheden terwijl je speelt en samenwerkt met de bekende gezichten van dit avonturenspel bomvol actie!

Recensie Dreamworks TrollHunters Defenders of Arcadia - Screenshot

En zo is het. TrollHunters Defenders of Arcadia kun je op de Nintendo Switch alleen spelen, of samen. Het is wel belangrijk dat in ieder geval 1 speler goed kan lezen, om goed door het spel heen te komen. In het spel ben je Jim Lake Jr., de hoofdpersoon uit de Netflix serie. Samen met je TrollHunter vrienden moet je de slechte Porgon tegenwerken. In de trollenmarkt kun je met andere personages uit de serie praten en voorwerpen kopen.

Tijdens het spel kun je een beroep doen op de vaardigheden van andere vergaarde personages, om verder in het spel te komen. Zo kun je Tobey bijvoorbeeld zijn hamer laten gebruiken om een blokkade op de weg op te ruimen. 

Conclusie Recensie Dreamworks TrollHunters Defenders of Arcadia

Heb je de serie nooit gezien? Dan raad ik je zeker aan om dit eerst te kijken, voordat je het spel gaat spelen. Je begrijpt het spel dan beter. Ben je een enorme fan van de serie? Dan ga je dit spel zeker leuk vinden. Wanneer je de serie niet zo leuk vindt, twijfel ik of je dit spel ook leuk gaat vinden. Voor kinderen tot een jaar of 10 denk ik dat dit een absolute aanrader is, zeker wanneer ze de serie ook kijken, maar ook als ze er nog niet bekend mee zijn.

Ondanks dat de PEGI op 7 staat, denk ik dat vanaf een jaar op 6 het spel ook prima samen met een ouder gespeeld kan worden. Zeker wanneer je kind ook de serie op Netflix kijkt.

Alhoewel de graphics van de personages ok zijn, vind ik de omgeving minder goed gemaakt. Een grafisch mooiere omgeving had het spel eer aan gedaan. Nu lijkt het soms niet af te zijn. Voor deel 2 graag iets meer aandacht aan besteden. 

De soundtrack daarentegen maakt veel goed. Fijn geluid tijdens het spelen, waardoor je in het spel gezogen wordt.

Concluderend kan ik zeggen dat de game prima is. Als fan van de Netflix serie zijn we hier erg blij mee. De spelbeleving is goed, het geluid idem. Ook het verhaal in de game is goed en zorgt voor uren speelplezier.

De recensie wordt gewaardeerd met een 7,5.

Waardering SpeelgoedMagazine.nl: 7,5 / 10

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Dit vind je misschien ook leuk...