NK Rubik’s Cube 2014

NK Rubik's Cube 2014Meer dan vijftig deelnemers zijn in de race om het Nederlands Kampioenschap Rubik’s Cube 2014 te winnen. Op zondag 28 september vindt het NK Rubik’s Cube 2014 plaats. Om dit NK te winnen heb je niet alleen snelle vingers nodig maar ook een goede tactiek.

Over NK Rubik’s Cube 2014

Tijdens dit NK Rubik’s Cube 2014 strijden de deelnemers tegen elkaar in verschillende disciplines. Zo moet de klassieke 3×3 kubus zo snel mogelijk worden opgelost maar wordt er ook gestreden in andere onderdelen zoals de 2×2, 4×4, 5×5 kubus, geblinddoekt of met één hand de Rubik’s Kubus oplossen.

Dit NK is een officiële wedstrijd van de World Cube Association. Het NK Rubik’s Cube vindt plaats tijdens Brainwave. Brainwave is een jaarlijks terugkerende denksportmanifestatie met verschillende disciplines zoals bijvoorbeeld schaken, bridge, bao, shogi, superschaak, xiangqi en het oude bordspel Go.

Favoriet NK Rubik’s Cube 2014

NK Rubik's Cube 2014Topfavoriet voor de titel is de Amstelvener Mats Valk. Tijdens het wereldkampioenschap Rubik’s Cube vorig jaar in Las Vegas won hij al de zilveren medaille en ook het wereldrecord is in handen van Mats: met een tijd van 5,55 seconden wist hij de Rubik’s Cube op te lossen! Pakt Mats Valk dit jaar het Nederlands Kampioenschap Rubik’s Cube en maakt hij zijn status als topfavoriet waar?

Deelname NK Rubik’s Cube 2014

Wil je ook meedoen aan het Nederlands Kampioenschap Rubik’s Cube? Je kunt je nog steeds inschrijven totdat er maximaal zestig deelnemers zijn. Er zijn op het moment van schrijven nog enkele plaatsen beschikbaar. Deelname kost €5 wat op de wedstrijddag betaald kan worden.

Wil jij je ook verbazen over de snelheid waarmee de Rubik’s kubus opgelost kan worden? Dit schouwspel kan door het publiek bekeken worden op zondag 28 september in Amstelveen, locatie Keizer Karel College.

Meer informatie over het NK Rubik’s Cube 2014 en over Brainwave zijn te vinden op website van Brainwave.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Dit vind je misschien ook leuk...