PlayStation 4 nu al een succes!

PlayStation 4 nu al een succesVolgens Sony zijn er op moment van schrijven al ruim 1 miljoen pre-orders zijn geplaatst en is de PlayStation 4 nu al een succes. Jim Ryan, CEO Sony Computer Entertainment Europe, zegt dat het exacte aantal flink hoger ligt maar kan geen precieze cijfers geven. De verwachting is zelfs om eind maart 2013 ruim vijf miljoen PlayStation 4’s verkocht te hebben. De PlayStation 4 wordt afgekort ook wel PS4 genoemd.

Verklaring succes Sony PS4

Het vroege succes van de PS4 is te verklaren doordat Sony deze game console op in November lanceert. Vlak voor de feestdagen waarin met Sinterklaas en Kerst veel cadeaus worden gegeven is dit een commercieel goede zet. Menig kind, en niet te vergeten de gamende (jong) volwassene heeft de Sony PS4 op zijn of haar verlanglijstje staan.
Daarbij heeft Sony het geluk dat één van haar grote concurrenten, Microsoft, de nieuwe game console Xbox One pas in maart 2014 zal lanceren. Opvallend is dat een andere concurrent, de Nintendo Wii U het erg moeilijk heeft.

Vervolg PS4

Om van de PS4 de komende jaren een blijvend succes te maken zorgt Sony ervoor dat het games met bekende namen van o.a. EA Games uitbrengt. Ook worden er komend jaar een aantal exclusieve games uitgebracht die luisteren naar namen als DriveClub, Infamous Second Son, The Order 1886 en Watch Dogs. Ten tijde van de lancering van de Sony Playstation 4 zijn er 34 games beschikbaar, meer dan er in het verleden bij andere lanceringen van Sony game consoles geweest is.

Ook lijkt Sony zich te gaan richten op kleinere niche markten door te gaan werken met indie game ontwikkelaars. Indie games zijn games die ontwikkeld worden door kleine, onafhankelijke game ontwikkelaars en niet door de commercie gestuurd worden. Bekendere Indie Games zijn o.a. Retro City Rampagne, The Unfinished Swan, Sound Shapes en Closure.

Of de flinke aantallen pre-orders met PS4’s een gevolg gaan krijgen en er voor 1 april 2014 vijf miljoen stuks verkocht worden is iets wat de tijd moet gaan uitwijzen. Of er vervolgens ook nog veel games worden verkocht is ook nog maar de vraag. De voortekenen voor een groot succes zijn in ieder geval aanwezig.

Dit vind je misschien ook leuk...